[ owim @ 10.11.2011. 00:59 ] @
Uvek sam ulogovan svojim Google Account-om na komp s kojeg radim, i otuda mi Google Web History beleži sve upite u pretraživaču koje napravim (i ne samo to), što mi je ok.

Međutim, nedavno sam uključio da želim da mi rezutati pretraživanja budu personalizovani -- što više ne želim i ne mogu da isključim. Bio sam nedavno na www.google.com/history/ i bila je nova opcija na prvom ekranu: "to deliver a more personalized experience" i uključio sam da probam (kliknuo sam na "on" ili kako je već stajalo). Međutim, ne mogu da isključim, nigde se ne nudi, nisam našao ni pod Account Settings.
Google kaže:
Citat:
Get the search results most relevant to you: Google Web History helps deliver more personalized search results based on the things you've searched for on Google and the sites you've visited. You might not notice a big impact on your search results early on, but they should steadily improve over time the more you use Web History.

Help kaže:
Citat:
Your choices
- You can terminate your Google Account at any time as described here.
- You can choose to stop storing your web activity in Web History either temporarily or permanently, or remove items, as described in Web History Help.
- You can delete information from Web History using the remove feature, and it will be removed from the service.

Ne želim da obrišem Google Account, ne želim ni da ugasim Web History privremeno ili trajno, jer mi dobro dođe da se podsetim kada zaboravim neku URL, ali mi ne nudi opciju da mi isključi "personalizovanu pretragu".

Google Web history mi je u jednom trenu napisao "Your web history is limited to searches. Expand your web history." -- šta to znači?

Ostaje mi da pišem na ovu adresu:
Citat:
Privacy Matters
c/o Google Inc.
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, California, 94043
USA


[Ovu poruku je menjao owim dana 10.11.2011. u 02:15 GMT+1]
[ owim @ 14.11.2011. 05:12 ] @
Šteta što nisam dobio ni jedan odgovor. Google nudi ove mogućnosti ako ne želim personalizovane rezultate pri pretraživanju. Nijedno od njih nije odgovor na moje gornje pitanje:
Citat:
Control personalized predictions

If you don't want to see search queries based on your web history, you can control how personalized autocomplete works. Here are your options:

- Sign out of your Google Account while you search on Google. If you aren't signed in to a Google Account, your search experience may be customized based on past search information linked to a cookie on your browser. Learn how to turn off these customizations.
- Remove particular searches from your Web History at www.google.com/history or by clicking the "Remove" links that appear beside personalized predictions.
- Remove Web History from your Google Account.

Nijedna od ovih opcija mi "ne igra", postoji li opcija da samo isključim personalizovani Instant Autocomplete, kao i persolizovane rezultate upita? Da ne moram da brišem količić, izlogujem se ili poptuno ugasim Web History - koji je odgovoran za personalizaciju?

Mislim da je sve počelo kada sam u Web History uključio personalizovana pretraživanja, bez mogućnosti da ih isključim.

Ne isključujem mogućnost da je Google i pre toga radio personalizaciju, ali ne javno i ne u tom obimu; no, o tome mogu samo da nagađam.

[Ovu poruku je menjao owim dana 14.11.2011. u 08:08 GMT+1]