[ ykos @ 10.11.2011. 17:44 ] @
E ovako muči me već neko vrijeme ovo. Nikako da na sajt embedujem .swf odn galeriju koju sam napravio.

Dakle napravio sam neku galeriju u Flash Gallery Factory i snimio .swf. U folderu u koji sam snimio (napr "galerija") sam dobio :

- slike.swf

- slike.html

-resource (folder, a u njemu) :
---res --- (ovde imaju slike i još neki .swf fajlovi, izgleda pojedinačno preloader i sl)
---xml --- album_1 - slide.xml
---album.xml
---config.xml


E kada to okačim na net i u .swf pleyeru pokažem na lokaciju ovoga "slike.swf" dobijem samo beskonačno učitavanje preloadera. Pokušao sam da mjenjam config.xml, album.xml, slike.html i ostale i da tu postavim lokacije koje su na serveru, ali opet neće. Tražio sam na forumu ovom i našao sam neke hintove; Sothink SWF Decompilerom koristio i rastavio .swf fajl i dobio ~slike.fla i to trebam da izmjenim u Adobe Flashu (ja imam cs4), tj tu da upišem tačnu lokaciju ostalih fajlova, ali kada sam pokrenuo "slike.fla" dobio sam u Flashu crn ekran i tu ne znam šta dalje. Gdje da promjenim adrese ostalih fajlova ili šta već da radim.

Zna li neko neki drugi način, da dobijem na kraju napr "slike.swf" koji u sebi ima i slike i muziku i preloader i sve ostalo i da samo njega okačim na server i plejeru kažem gdje se nalazi.

P.S. Kada sam uploadovao na sajt neki .swf koji je sam u sebi imao sve (templ iz SWiSH maxa) radio je normalno. Dakle nije do plejera na webu, već do .swf koji trebam ispraviti ali nezz kako.


Hvala na pomoći ...
[ Dejamba @ 14.11.2011. 21:08 ] @
probaj da npr u stranicu koju imas vec: galerija.html samo kopiras kod koji se nalazi u slike.html izmedju <body> </bpdy>...
prethodno si u ostalim xml promenio putanje na http://.... gde si uploadovao sadrzaj foldera galerija
[ MenOfHonor @ 14.11.2011. 21:52 ] @
Da, rekao bih da je problem u putanjama do slika koje su navedene u xml fajlu. To zavisi od strukture foldera u kome se nalaze swf, xml i slike. Međutim, moguće je i da je u swf-u problem, jer ako si menjao lokaciju xml-a morao bi da i u njemu napišeš novu putanju do tog fajla. Često se dešava da se nakon dekompajliranja dobije neupotrebljiv swf i iz tog razloga ti ne vredi da se zamaraš sa time. Možeš da postaviš te fajlove pa da pogledamo da li se nešto može uraditi. Na googlu imaš gomilu tutorijala kako napraviti XML Slideshow, a jedan od jednostavnijih možeš naći ovde: Creating an XML Grid Image Gallery in Flash (ActionScript 3.0). Jedino ćeš za muziku morati da se snađeš.
[ ykos @ 16.11.2011. 19:18 ] @
Evo postavio sam neku beze galeriju, napominjem da ovde ni u jednom fajlu nisam mjenjao ništa putanje i sl ...

hvala na pomovi, dužnik sam :-D


Link :

OVDE
[ MenOfHonor @ 17.11.2011. 08:59 ] @
Upravo sam uploadovao sve fajlove i galerija radi bez greške. Možeš je pogledati ovde: http://dhost.info/manofhonor/galerija/Pic1.html
UPDATE:
Sad sam primetio da se nekad normalno učita a nekad se javlja problem koji si opisao. To se događa u Firefox-u. U Chrome-u zasad nema problema. Kada sam po drugi put pokušao da otvorim ovu stranu u Internet Explorer-u flash plejer je prikazao grešku:
Code:
TypeError: Error #1009: Cannot access a property or method of a null object reference.
    at PreloaderXMLMode/gotoNextControl()
    at Function/http://adobe.com/AS3/2006/builtin::apply()
    at SetIntervalTimer/onTimer()
    at flash.utils::Timer/_timerDispatch()
    at flash.utils::Timer/tick()

Pogledaću kod kako bih pokušao da pronađem šta prouzrokuje ovu grešku.
[ ykos @ 17.11.2011. 22:05 ] @
ej hvala ti puno ... šta si uradio da ti ovo prikaže, samo izmjenio adrese u xml i ostalim fajlovima, ne dirajući ništa na .swf ?
Meni ni jednom nije uspjelo da loada do kraja, samo se vrti preloader i to je to
[ MenOfHonor @ 17.11.2011. 22:44 ] @
Ništa nisam menjao, samo sam postavio sve fajlove na server. Ona greška koja se prikazuje u IE-u je zbog verije flash plejera koja se nalazi u njemu (verzija 10), dok se sa poslednjim verzijama u ostalim pretraživačima ne pojavljuje.
[ ykos @ 17.11.2011. 23:01 ] @
jaaooo kako sam glup ispao ...
ja sam mjenjao rute u fajlovima i radi sada


izvinjavam se... našao sam grešku sam sebi ... nisam na jednom mjestu promjenio rutu i nije radilo .... slobodno lincujte mee