[ vicentije @ 14.11.2011. 23:20 ] @
Zbog starosti racunara i povremenih problema klonirao sam image servera-windows small business server 2003 sa OEM licencom, na drugi hardverski noviji racunar(uspio sam da predjem sa IDE na SATA).
Skratio sam ogroman posao-instalacija i konfigurisanje servera, DBMS, migracija podataka, podesavanja prava, IIS...
Novi racunar bi trebao da posluzi kao backup, tj. ako stari otkaze on bi bio stavljen u funkciju. Interesuje me sta da radim sa aktivacijom windows servera?

1. mogu li dva racunara imati aktiviran isti windows
2. ako pokusam aktivaciju, i ona prodje, da li ce to ugroziti verziju windows-a na starom racunaru?
3. moze li se dobiti jos jedan aktivacioni kod?
ako ima jos neka opcija kako da resim ovu situaciju, mnogo bi mi pomogla.
[ 3r1c @ 15.11.2011. 23:51 ] @
Da li si možda razmišljao da kontaktiraš Microsoft i obrazložiš im svoj problem?
[ yolja624 @ 16.11.2011. 05:26 ] @
1. Mozda proradi ali nije legalno
2. Isto kao 1.
3. Ne

Ukratko, OEM nije prenosiv na novi hardver! Jedino legalno je nabaviti novu licencu za novi server.
[ Miroslav Jeftić @ 16.11.2011. 07:35 ] @
Citat:
Ukratko, OEM nije prenosiv na novi hardver! Jedino legalno je nabaviti novu licencu za novi server.

Tačno. Windows na novom serveru ti je sada piratski, tako da je svejedno šta ćeš s njim raditi.
[ vicentije @ 16.11.2011. 09:04 ] @
Hvala puno na odgovorima :)
Ako dobijem novu licencu mogu li je iskoristiti na ovoj novoj (kopiranoj) instalaciji (promijeniti product key)?
Ili posto imam licencu za Windows server 2003, mogu li uraditi upgrade, uzimajuci u obzir da je trenutrno na serveru OEM verzija-neaktivirana?