[ sander @ 15.11.2011. 14:01 ] @
Pitanje za ljude koji su upućeni, da li postoji uređaj kojim bi bilo moguće da se video signal sa dve kamere spoji u jedan video signal koji bi bio veće rezolucije a činila bi ga ova dva video signala poređana po širini (jedan do drugog iste rezolucije kao originalni signali ili proporcionalno smanjeni), znači da bi teoretski taj novi signal bio duplo veće rezolucije po širini? Recimo dva VGA ili PAL signala u jedan HD ili Full HD koji bi posle išao u komp i kao takav bio snimljen.
[ Stranger2 @ 22.11.2011. 02:10 ] @
Obrnuto je moguce (na priemr ATI eyefinity tehnologija koja razvlaci sliku na vise ekrana i svakom od njih salje odgovarajuci signal) a ovo sto si rekao je malo drugacija prica.

Morala bi ta dva signala da dolaze u neku video miksetu koja ima takve mogucnosti, takv efekat. Moglo bi i softverski ali opet to mora biti program za video mixanje koji ima bas takav efekat. Pokusaj sa VirtualDJ i dodatnim video tranzicijama za njega...
[ Toxic Flame @ 20.01.2012. 22:02 ] @
moze u postu, live malo teze mislim.
[ trodon @ 28.02.2012. 00:20 ] @
Ovaj postupak naziva se image superresolution i image fusion. Konkretno, poenta je da se od više slika istog predmeta, primenom odredjenih postupaka, generiše slika koja ima veću rezoluciju od bilo koje od njih posebno. U video processingu, mislim da se uzimaju uzastopni frame-ovi, pa se oni dalje procesuju. Brojni su naučni radovi na ovu temu, ja sam ih površno prelistavao jer mi je trebalo nešto sasvim deseto vezano za posao, ali ova grana procesovanja slike je prilično popularna. Potraži materijale uz ključne reči koje sam dao. U svakom slučaju, veoma zanimljiva tematika.