[ chemical brother @ 16.11.2011. 13:05 ] @
Pozdrav,

kako u Reporting Services-ima deplojovati data source na više različitih lokacija?

Naime, postoji desetak izvještaja koji su zajednički za sve lokacije, i kad treba deplojovati sve njih, potrebno je deplojovati data source na deset lokacija...

Ovo postaje zamorno ukoliko se broj lokacija povecava.

Kako ovo automatizovati da se ubrza proces deplojmenta?
[ deerbeer @ 16.11.2011. 13:20 ] @
A mozda je varijanta da imas 1 datasource pa kad ga pozivas tj. renderujes izvestaj samo ga preusmeris sa api pozivom iz web servisa :
http://msdn.microsoft.com/en-u...ry/aa225896%28v=sql.80%29.aspx a putanju do originalnog datasource tj. servera drzis u web configu .

[ chemical brother @ 16.11.2011. 13:48 ] @
Problem je što ovo rješenje se obavlja u kodu, a ja nemam tu mogućnost da utičem na deplojment iz koda, imam samo SQl Server Business Inteligence Development studio, u kojem možeš kreirati soluciju za reporte i koja dosta siromašnije opcije od standardnog Visual Studia.

Skontao sam da u Configuration Manageru mogu definisati različite postavke za različite lokacije, tako da jednostavnim odabirom iz padajuće liste mogu deplojovati data source i izvještaje na predefinisanu lokaciju, što mi rješava problem promjene connection stringa i ostalih parametara za svaku lokaciju, ali i dalje mi ostaje problem deplojmenta na više lokacija.