[ niksha81 @ 20.11.2011. 19:13 ] @
| Molim pomoć ili savet oko nalaženja greške.
Model je Genius SW-5.1 home theater. A problem je u tome što ne radi jedan kanal, tačnije prednji desni.
Nije do zvučnika i nije do pojačala (ic kola), provereno. Tačnije kanal radi ali nema pojačanje (zvuk je konstantne jačine). Kada utišam skroz nema zvuka ni na jednom zvučniku sem na tom prednjem desnom. A kad pojačavam volum na tom zvučniku intenzitet zvuka ostaje isti (jako tiho se čuje) ostali rade normalno.
Sumnjam na glavni potenciometar za volume. Grešim li? Još neki predlog?
Hvala u napred! |
[ Sasa Maletaski @ 20.11.2011. 19:32 ] @
Ja sam imao isto nekih problema sa istim koje još uvek posedujem, a u pitanju je bio kabel od ulaza signala u pojačalo. To jest ako koristiš onaj kabel sa činčevima na jednom kraju a din konekorom na drugom koji se ubada u pojačalo, kod mene je zezao taj konektor gubio je kontakt.A evo i kompletnog pdf service manuala sa šemom od istih možda ti zatreba.
[ niksha81 @ 20.11.2011. 19:57 ] @
Nije do kabela...
Koristim 3 kabela na jednom kraju 3.5mm banane na drugom činčevi.
Hvala za service manual!
[ shonextr @ 25.11.2011. 15:20 ] @
Najverovatnije je problem u kolu pt2258, na šemi IC7, koje reguliše jačinu zvuka.
[ anticmilovan @ 29.11.2011. 12:43 ] @
Caos i ja imam problem sa istoimenim sistemom.. samo sto je kod mene utvrdjen kvar na prednjoj ploci sa potencionmetrima i ostalim funkcijama i zakljucak je da ne radi IC "SN8P2714SB"pa me interesuje da li postoji negde takvo integralno kolo ili neka zamena jer nigde ne mogu da nadjem.. hvala unapred?
[ zeoN_Rider @ 29.11.2011. 17:59 ] @
Citat:
anticmilovanpa me interesuje da li postoji negde neka zamena jer nigde ne mogu da nadjem.. hvala unapred?
Nema zamena!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.