[ stil @ 21.11.2011. 13:28 ] @
Radim dosta u CAD programima, Solid, Catia i tako to. U poslednje vreme i Matlab simulacije koje su veoma zahtevne po pitanju "jačine" procesora. Trenutno imam HP6715b koji je potpuno ispravan ali jednostavno nije dorastao tim zahtevima. U toku je potraga za zamenom. Kada sam kupovao hp6715b na ovom forumu sam video preporuke i nisam se pokajao. Ono na šta sam kod njega navikao je AntiGlare ekran i odvojeni tasteri za pojačavanje i utišavajne zvuka i mute. Naravno trebao bi da bude 15" zbog mobilnosti. Primetio sam da je kada se uđe u radnje teško može naći lap sa AntiGlare ekranom, skoro da ih u opšte nema. Koji je to trend ? Totalno bezveze. E sad što se tiče onoga što je ispod haube jednog kandidata DELL N5110: Procesor Intel Core i7-2630QM, 2.0GHz (2.9GHz Turbo Mode, 6MB L2 Cache, 32nm) Grafička karta nVidia GT525M 1GB DDR3 (DirectX 11) - potrebna zbog http://en.wikipedia.org/wiki/CUDA Memorija 6GB DDR3 (4GB DDR3 1333MHz x 1, 2GB DDR3 1333MHz x 1 ) Međutim u pitanju je TrueLifeTM sjajni ekran. Vaša mišljenja o njemu? Da li postoji verzija sa ekranom sa manje refleksija. Da li postoji još nekakva alternativa ovom kandidatu u njegovom cenovnom rangu ? |