[ v0idmp3 @ 22.11.2011. 19:16 ] @
Pozdrav svima,

Ljudi, imam veliki problem koji ne znam kako da rešim. Napravio sam portal kako lako, na kome postoje razni saveti i "kako da...?" članci na razne teme. I nikako ne mogu da nateram google da me indexira. Kada ukucam u search "site:www.kakolako.in.rs" izbacuje mi samo 10 indexiranih strana. Sve strane poseduju meta descritpion, keywords (maksimalno 5, sve kljucne reci se pojavljuju u tekstu), title tagove sam uredio, prijavio sam sitemap na google webmasters, ostavljam linkove na drugim sajtovima tako sto linkujem odredjenu rec da bi specijalizovao pretragu za moj sajt na te reci (kao sto sam uradio i ovde, nadam se da moderatori nece da se ljute :) ), ali nikako da maknem. Sajt postoji mesec dana, sto je opet kratak period, ali sa drugim domenima gde sam radio mnogo manji seo, u roku od mesec dana sam bio indeksiran na 2-3 strani, sa vise od 500 indeksiranih strana (u pitanju je bio forum). Da li je mozda problem u domenu? Gde grešim? Da li možda grešim u tome sto kada pisem ključne reci stavljam kvačice na č,ć,ž,š?

Hvala puno na odgovorima!
[ old @ 23.11.2011. 00:20 ] @
1. Podosta sadržaja je duplikat. Već indeksirano na primer sa sajta http://www.kakopedija.com .

2. Imati po 24 linka prema sajtu tipa "linkeri" na mnoštvu stranica, (kao na primer na ovoj,
http://www.kakolako.in.rs/NovacPosao/kako-prodati-akcije.html ) prema uticaju na seo je između
"negativno" i "katastrofalno".

3. Masa linkova (izgleda svi?) u crnom bloku dole (naslovljenom "mapa sajta") vodi na "404 - Kategorija nije pronađena".Svaka pojedina od ovih stavki višestruko anulira sve nabrojane "pozitivne" akcije.
[ MTodorovic @ 24.11.2011. 19:45 ] @
@old

Ne bih da branim Linkere, iako u poslednje vreme vraćaju samo 10% od onoga što im odvedeš,

ali odakle ti to, da na primer Linkeri java script katastrofalno utiče na SEO, imaš li neko istraživanje na ovu temu?
[ old @ 24.11.2011. 21:56 ] @
Linkeri mi liče na, nisam dublje proveravao da li su već, ali velike su šanse da će ih Google kad tad proglasiti za, šeme analognih stranih spamerskih sajtova (na kojima se vrti bezbroj fotografija/tekstova koje jedni od drugih preuzimaju, a reklamiraju se na skoro svakom sajtu). Po imenu pretpostavljam da se bave samo prikazivanjem sadržaja drugih. Ne bih da ih osuđujem prevremeno.

Ono što je sigurno i univerzalno, je da 24 odlazna linka po stranici drastično odlivaju rejting, pa makar ti linkovi vodili i na Wikipediju.

Taj blok sa linkovima pretraživači vide kao integralni deo stranice i mnogo html code-a, iako jeste sitni javascript. Zbog jednog takvog imao sam problem ne samo na Google nego mi je i hosting servis obustavio usluge (nisam ga ja dodao na stranicu).