[ Mikky @ 22.02.2004. 00:34 ] @
Prost program koji sam kreirao kao win32 application, i u settingsima setovao da koristi MFC kao DLL. Napravio sam prozor, i kako sad da CMenu objekat dodelim tom prozoru, tj da mi se prikaze meni ispod tog prozora? Code: #include <afxwin.h> // napravi klasu programam class CMyApp : public CWinApp { public: virtual BOOL InitInstance(); }; // klasa prozora class CMyWin : public CFrameWnd { public: CMyWin() { Create(0,"MFC sux big time!!"); } }; // klasa menija class CMyMenu : public CMenu { }; // inicijalizacija programa, // napravi prozor // napravi meni // attachuj meni na prozor // BOOL CMyApp::InitInstance() { // napravi prozor m_pMainWnd = new CMyWin; // napravi prozor na heapu, m_pMainWnd->ShowWindow(m_nCmdShow); // prikazi ga // napravi meni CMenu CMyMenu; // pridruzi prozoru ovaj meni.... kako? return TRUE; } // PRAVI objekat moje applikacije i tu sve pocinje.... unutra se zove interno winmain, pa wndproc, pa InitInstance...... CMyApp bla; probao sam u InitInstance() da uradim: m_pMainWnd->InsertMenu() ali vc6 javlj da InsertMenu() nije funkcija clanica CFrameWnd klase, sto je kontradiktorno MSDN dokumentaciji koja kaze bas obrnuto? :Confused |