[ Devix89 @ 23.11.2011. 23:30 ] @
Pozdravljam. Moja prva tema i registrovao sam se samo zbog ovoga. Pretrazivao sam net vise od dva dana u potrazi za resenjem i konkretnim savetom, ali od toga nista... uglavnom sam nasao stare teme i postove, nista sto bi mi konkretno pomoglo, pa resih da na ovaj nacin zatrazim pomoc. Situacija je sledeca: Komsija kuca pored mene ima ADSL. U nasem selu nadomak Subotice (Bajmok) vec godinu dana nema slobodnih portova za ADSL, a wireless mreza nam je jako losa, provajderi i oprema slabi... pa smo nas par komsija dosli na ideju da povecamo brzinu protoka od ovog komsije sto ima adsl, pa da se udruzimo i delimo mrezu. E sad, raspored kuca nam je kao na slici: http://www.freeimagehosting.net/5fee7 Otprilike smo svi u istoj ravni, prepreka i nema nesto izmedju. Router koji komskija poseduje jeste Huawei stojeci sa integrisanom Wifi antenom. Mi preostali imamo dve gridovke i jednu konzerva Wifi antenu. Komsija br 3 sa konzervom vidi njegov AP ali ne moze da se konektuje zbog zidova kuce, signal je jako slab. Ja, kao komsija br 1 na slici, sam pri usmeravanju u njegovu kucu, komotno mogao da se kacim. E sad, postoji vise pitanja u svemu ovome. 1.Da li bi recimo, zamena za jet speed sa eksternom antenicom, i postavljanje rutera na prozor od sobe, (komsija br 2 i 3 imaju opticku vidljivost sa njim) bilo dovoljno da se realizuje dobar protok? 2.Ukoliko nije dovoljno, koje je jeftinije resenje za router sa eksternom antenom koja moze da se izbaci na nosac i usmeri ka nama, i kakvu antenu postaviti? 3.Jedan prijatelj mi je pricao da on i komsija preko puta dele net tako sto su uzeli ruter, spojili sa telekomovim, izbacili grid antenu, i usmerili jedan ka drugom , posto zive preko puta. Da li bi to pomoglo i u ovom slucaju? Hvala na svakom odgovoru ma kakav on bio. |