Citat:
mmix: Hoce li i VPN server znati da handluje to?
On to vec hendluje. Sva podesavanja su na vpn klijentu.
Citat:
Meni ujedno treba i softver za to (kao sto rekoh VPN nema u eb ediciji windowsa 2008 koji je na serveru), zapravo meni treba VPN/NAT da bi svi moji zahtevi od bilo gde stizali na destinaciju pod IPem servera (zapravo to je meni i najvaznije u celoj prici jer imam puno destinacija i prolazim kroz puno firewalla i umesto da stalno moram da ih konfigurisem tj teram klijente da kofigurisu stavio bih IP od servera u firewalle i onda preko servera isao na te destinacije. Pa me intersuje koje opcije postoje.
Ako podesis rute na klijentu ici ces na te servere kroz VPN. VPN server ce te hendlovati kao i svakog drugog klijent au svom LAN-u.
Citat:
Inace, pretpostaljam da mislis da rute dodam kroz neki BAT fajl sa route add komandama na pocetku i route remove na kraju. I to je opcija ali bih vise voleo ako bih to mogao da odradjujem kao deo konektovanja ako softver podrzava.
Bas tako.
Ako vas hoces automatski, kao sto Bachi rece postoji mogucnost da klijent od servera dobiej rute ali ne znam kako to radi i da li uopste radi na Windows platformi. Svojevremeno sam tako nesto hteo da napravim sa Mikrotiko i Windows klijntima i ispalo je da Window sklijenit nisu podrzavali tako nesto.
No, ako ne mozes da startuje batch na vpn konekciju mozes da vpn konekciju stavis u bat.
rasdial imekonekcije [username] [password] (ili tako nesto).