[ Mile-Lile @ 25.11.2011. 20:13 ] @
Brat mi je skoro otišao u Qatar pa sam pre nedelju dana po prvi put pokušao da koristim SIP. I naravno odmah problemi... A, od koga bih naravno potražio pomoć nego od elitnih forumaša:) Naime, korisnik sam Orion Telekom ADSL-a. Po potpisivanju ugovora oni vam daju "gratis" 300 dindži za Orion SIP. Posle lake registracije SIP nalog je aktivan i vi imate 300 din na raspolaganju. Ja sam hteo da probam kako to radi pa ako mi se dopadne da tako komuniciram sa burazerom. Instalirao sam X-Lite 4 i podesio ga po njihovom uputstvu ali kada sam pokušao da obavim prvi poziv dobio sam sledeću poruku: ![]() Jako sam se smorio pa sam pokušao da sam rešim problem. Prvo sam proverio podešavanja X-Lite-a i shvatio da sam sve podesio po PS-u. Evo kako to izgleda: ![]() Dalje sam kopao po google-u pa sam našao da port 5060 mora biti forwardovan na ruteru, i pošto imam Zyxel isključena funkcija SIP ALG, isključen Firewall na ruteru. Sve sam to uradio i opet ništa. Evo i slika: ![]() ![]() ![]() Ni to nije urodilo plodom. Na Windows Firewallu kreiran Rule. ![]() Poslao sam tiketing tehničkoj podršci ali evo već tri dana nisam dobio odgovor. Ako neko može da pomogne evo postaviću još par slika sa troubleshooter-om i zipovan file sa logovima errora. Hvala unapred! ![]() ![]() ![]() X-Lite error log file |