[ St3f4n @ 26.11.2011. 14:54 ] @
Imam HP Pavilion g7-1201em vec jedno nedelju dana i juce mi se poceo veoma cudno ponasati.Naime , u odredjenim nasumicnim trenucima u potpunosti zablokira i jedino sto mogu da ucinim jeste da ga na dugme iskljucim.Potreban mi je za faks tako da bi mi stvarno dobro dosao bilo koji predlog.Koristim Windows 7 64-bitnu verziju.

Model Pavilion g7-1201em (QH972EA)
Procesor AMD Dual-Core A4-3300M APU 1.9 GHz
Memorija 4 GB DDR3
Hard disk 500 GB SATA (5400 rpm)
Grafička kartica AMD Radeon HD 6510G2 Dual GPU 512 MB DDR3
Ekran 17,3" HD+ High-Definition LED BrightView Display (1600 x 900)
Optički uređaj SuperMulti DVD±R/RW
Mreža 10/100 BASE-T, 802.11 b/g/n, Bluetooth
Povezivanje VGA, 3 USB 2.0, 1 RJ45, 1 headphone-out, 1 microphone-in
Web kamera Web Camera Integrisana sa ugrađenim mikrofonom
Način unosa podataka Tastatura, TouchPad, odvojen numerički deo
Baterija 6-cell Lithium-Ion (Li-Ion)
Operativni sistem Ne
Modem Ne
Ostalo Media Card Reader

Mada i nije bas nasumicno kada bolje razmislim.Desilo mi se kada sam usao u Chrome ili Operu.Ali se takodje desilo i kada sam usao u Solitaire :O
[ Binary Mind @ 26.11.2011. 17:38 ] @
Koliko je star laptop i kad si instalirao taj 64-bit Windows 7?
[ St3f4n @ 26.11.2011. 22:06 ] @
Rekoh , nedelju dana.I za jedno i za drugo.
[ Miroslav Cvejić @ 26.11.2011. 22:34 ] @
Reklamiraj ga.
[ Binary Mind @ 26.11.2011. 22:49 ] @
OK. Za pocetak testiraj RAM i hard disk. RAM pomocu memtest86+ a hard pomocu dijagnostickog programa proizvodjaca hard diska (pogledaj "Disk Drives" stavku u Device Manager-u da bi video ko je proizvodjac hard diska).

Kad si sa tim laptopom prvi put poceo da koristis internet i kako se kacis na net? Ponekad problemi sa wireless drajverima mogu da uzrokuju ovakvo "zamrzavanje" racunara (bilo desktop ili laptop)?

I grafika moze biti problem pogotovu zato sto je asymmetric crossfire u pitanju. Tu moze biti isto problema ako kosristis drajvere koji nisu zvanicni sa HP sajta...

Takodje nema potrebe, niti neke prednosti, za 64-bit vezijom Windows 7 sa racunarom koji ima do 4GB RAM-a jer ono RAM-a sto 32 bit verzija Win7 ne moze da "vidi", 64-bit verzija "pojede" pri samom podizanju tako da je rezultat na kraju isti. Sa obzirom na tvoju sadasnju konfiguraciju bolja varijanta je 32 bit Win7 osim ako ne planiras u buducnosti da nadogradjujes RAM na vise od 4GB.

EDIT: Kad malo bolje razmislim pridruzujem se kolegi Miroslavu koji je u medjuvremenu odgovorio dok sam kucao ovu poruku. Laptop je nov tako da je najbolje da ga odneses na reklamaciju da se ti ne bi mucio oko izolovanja problema dok je laptop tako nov.

[Ovu poruku je menjao Binary Mind dana 27.11.2011. u 00:19 GMT+1]
[ Miroslav Strugarevic @ 26.11.2011. 22:50 ] @
Ja bih uradio sledece (kako bi tvoja reklamacija imala 100% pokrice):

- reinstall Windows-a 32bit sa odgovarajucim drajverima (po propisu sa sve MS Security Essentials AV-om posto su krekovani jako problematicni)
- testiranje

Ako za par dana opet zapne onda lepo pravac prodavnica i ZAHTEVAJ da ti daju novu masinu posto imas to pravo. (Sve do 6 meseci cini mi se.)

p.s. Drajvere bih skidao sa sajta proizvodjaca i trudio bih se da budu najsveziji ako je moguce! Znaci drajvere sa CD-a bih zaboravio.