[ freeworld @ 29.11.2011. 03:09 ] @
Zanima me kolika je kamata na kes kredite za automobile u iznosu od 7000-10000 evra\(istu vrednost u dolarima) i svajcarcima u Nemackoj,Francuskoj,Usa,Svajcarskoj na period od 7 godina sa ucescem od recimo 20 posto i bez ucesca ?Hvala
[ Deep|Blue @ 30.11.2011. 09:59 ] @
Pa ne mogu biti keš krediti za auto...
ili je za auto ili je keš
odaberi
[ Java Beograd @ 30.11.2011. 12:10 ] @
Kamatica rulez.

http://www.kamatica.com/
[ freeworld @ 30.11.2011. 12:20 ] @
Pa za auto pitam,kamatica je za Srbiju,lepo sam pitao sta trazim?
[ Java Beograd @ 30.11.2011. 12:39 ] @
Keš kredit je kad ti banka da pare na ruke, a ti sa njima radi šta hoćeš.
Auto kredit je kad ti u banku doneseš fakturu za auto, banka je plati u tvoje ime. Onda dobiješ auto, a i kredit.

Dakle, ne postoji keš auto kredit, jer banka ne daje keš na ruke uz tvoju časnu reč da ćeš da kupiš auto sa tim parama.


Link sam ti postavio da bi ti pročitao kolika je kamata kod koje banke. Ne očekuješ valjda da sad ja čitam sa tog sajta i prepričavam za svaku banku posebno kakvi su uslovi i kolika je kamata.

http://www.kamatica.com/stanovnistvo-krediti/auto-krediti_eur
[ anon115774 @ 30.11.2011. 13:50 ] @
Covek je pitao za strane zemlje a ne za Srbiju. Zar je moguce da niko ne ume da procita sta pise?
[ freeworld @ 30.11.2011. 15:49 ] @
Citat:
Informer: Covek je pitao za strane zemlje a ne za Srbiju. Zar je moguce da niko ne ume da procita sta pise?

Vala bas :D.
[ Nemanja @ 30.11.2011. 16:01 ] @
http://www.unicreditleasing.at...bName=PKW+Kalkulator&tab=4
[ Marko_L @ 01.12.2011. 18:41 ] @
Citat:
Pa za auto pitam,kamatica je za Srbiju,lepo sam pitao sta trazim?

Lepo si ti pitao, ali teško da ti neko može dati adekvatan odgovor, jer je to isto kao da si pitao "Koliko kušta kuća u USA, Francuskoj, Švajcarskoj ?" (bez navođenja kakva kuća, koje kvadrature, u kom mestu, od koga se kupuje, koji je razlog prodaje... itd.). Čak ti ni ti online kalkulatori neće mnogo pomoći jer oni služe više u informativne svrhe. Konkretnu i ispravnu informaciju možeš dobiti jedino kontaktiranjem određene banke i navođenjem konkretne situacije. Uslovi nisu isti za svakog pojedinca, kao ni za svaki automobil, a postoji i više vrsta kreditiranja. Drugačiji su uslovi za nekoga ko je klijent banke i za nekoga ko to nije, drugačiji su uslovi u odnosu na vrstu obezbeđenja, drugačiji su uslovi u odnosu na starost automobila, drugačiji su uslovi za nekoga ko je boljeg imovinskog stanja i onog ko je lošijeg... a i sve to je na kraju krajeva stvar pregovora. Kredit je proizvod kao i svaki drugi, pa shodno tome, moraš znati tačno šta hoćeš da bi uopšte mogao da dobiješ informaciju koliko to košta, a da bi ta informacija bila što tačnija moraš znati i od koga, odnosno kod koje banke bi uzeo taj kredit.

Dakle, rešenje je da kontaktiraš banke koje te zanimaju i tražiš informaciju koja ti treba u vezi kredita.
[ freeworld @ 01.12.2011. 21:05 ] @
Objasnjenje na kamatici je mnogo bolje od bilo kog stranog sajta(ne zato sto je srpski).Engleski donekle razemem ali uopste nisam razumeo kolika je kamata u Americi.Prvo na jednom sajtu sam video ponude 10 do 15 banaka u iznosu kamate od 4,8 do 6,6 posto a na drugom nekom sajtu ponudu za auto na 5 godina uz kamatu od 1,99 posto a na 10 godina na 2,99 posto.E sad,ne verujem da je u toj banci tako poviljno jer sve ove banke koje nude od 4,8 do 6,6 posto bi propale zbog takve ponude.Necu ja da uzimam kredit u stranim bankama nego hteo sam da vrsim neka uporedjivanja sa kreditima za automobile u nasoj zemlji.
[ Marko_L @ 02.12.2011. 23:43 ] @
Citat:
Objasnjenje na kamatici je mnogo bolje od bilo kog stranog sajta(ne zato sto je srpski).Engleski donekle razemem ali uopste nisam razumeo kolika je kamata u Americi.

Ovo je deo koji ti nisi razumeo ni pored objašnjenja koje sam ponudio. Ne postoji kamata u Americi. Postoji samo kamata u određenoj banci koja se nalazi na određenoj lokaciji i za kupovinu određenog proizvoda, kao i za određenu vrstu kreditiranja i određenu vrstu obezbeđenja naplate kredita uz uticaj još nekih faktora. To što možeš pročitati na sajtu neke banke ili bilo čijem sajtu služi samo u informativne svrhe, ali tebi taj podatak ne znači ništa u smislu određivanja koja ponuda je povoljnija, jer povoljnost neke ponude se ne ogleda samo u visini kamate, nego i u mnogim drugim stvarima. Dakle, to što si video kamatu od 1.99% - 6.6% tebi kao podatak ne znači ništa, jer uvek ima nekih uslova o kojima se može saznati tek kada razgovaraš sa savetnikom u banci. Vrlo lako se može ispostaviti da je ta kamata od 6.6% bolja ponuda od one od 1.99%, jer ta druga možda uključuje i neke klauzule u ugovoru koje nisu baš najpovoljnije po korisnika kredita.
Citat:
Necu ja da uzimam kredit u stranim bankama nego hteo sam da vrsim neka uporedjivanja sa kreditima za automobile u nasoj zemlji.

Pa onda si tako trebao da pitaš i odmah bi odgovor da su krediti za automobile (kao i svi ostali krediti uostalom) dosta nepovoljniji u našoj zemlji, nego u razvijenijim zemljama, iz prostog razloga što je kreditiranje u našoj zemlji, iz opšte poznatih razloga, dosta rizičnije za banku.
[ freeworld @ 03.12.2011. 00:25 ] @
Ako je u Usa 6,6 % a u Srbiji 4,76 za punto onda i nisu povoljniji.
[ Dexic @ 03.12.2011. 02:26 ] @
U SAD je nesto sto se zove "Prime rate" indikator minimalnih kamata koje se mogu za bilo sta ocekivati. Automobili nikada nece dobiti tako dobre kamate npr. Samo najbolje nekretnine sa najboljim musterijama kredita mogu tako nesto nisko da ocekuju.
Tako da ista <3.25% trenutno, za USA recimo, nije cela prica.
Jedino Japan ima manje kamate ali ne bitno.

Sve u svemu, kad vidis 1.99% za auto kredit, sigurno se jos nesto, nekako doda.

OT: Mene cudi kako kod nas stambeni krediti imaju skoro istu kamatu kao najbolja stednja. A ranije su cak i bili nizi.
[ freeworld @ 03.12.2011. 03:14 ] @
Pa ti stambeni krediti su subvencionisani.