[ MARK123 @ 01.12.2011. 18:07 ] @
| Pre neki dan desilo se da mi se komp ugasi skroz uz sred rada.
Upalio ga ponovo i nekih 20tak minuta bio je ok i opet se ugasio.Pomislio sam prvo da je neki virus u pitanju.
Upalio ga ponovo i nakon 3-4 sekunde ugasio se opet.
Upalim ga opet i od tada vise se nista ne pojavljuje na monitoru!
Proverio sam napajanje u redu je,za svaki slucaj promenio ga ali nista .
Menjao sam graficku kartu....ram memoriju(proverio sam i monitor) ,otkacio sam sve sto je bilo na maticnoj ,ostavio sam samo graficku kartu,procesor ,ram memoriju i tastaturu opet nista.
Skidao sam bateriju za cmos 100 puta i to nije pomoglo.
Kad ga upalim bez ram memorije ne cuje se nista(ono titkanje).
Isto i bez graficku karticu ne titka(samo procesor na nju opet ne titka).
Skinuo sam celu plocu iz kucista iz razloga da nije negde neki spoj u pitanju i tako van sam iprobao problem isti.
Maticna ploca je ABIT GD8 PRO ,procesor je intel celeron 3,1Ghz (graficka Nvidia Geforce6600 ,ram memorija 2x1gb).
Sta bi moglo da bude ?
[Ovu poruku je menjao MARK123 dana 01.12.2011. u 19:18 GMT+1] |
[ gilopile @ 01.12.2011. 18:23 ] @
Sistemom eliminacije koji si primenio sve ukazuje na crkavanje maticne ploce, tako da ti ostaje jedino nju da promenis, jer je popravka iste neisplativa.
Pozz!
[ MARK123 @ 01.12.2011. 18:45 ] @
Primetio sam da ovaj kondenzator u zutom okviru je naduvan malo.
Jel bi moglo nesto da pomogne njegovom promenom ?
Ona zica u crveno mi se sad odkacila prilikom proveravanje da ne bude nekih nerazumevanja to cu da zalemim!
[ Teratron @ 01.12.2011. 19:48 ] @
Da. Nijedan elektrolitski kondenzator ne treba da bude naduven .
[ Binary Mind @ 01.12.2011. 19:50 ] @
4-5 komada elektrolita ima tu u redu odmah iza i iznad podnozja (jedan iznad podnozja izgleda sakriven hladnjakom) . Ako hoces da menjas kondenzatore promeni ih sve (tih 5 komada ili koliko istih elektrolita ima tik oko podnozja.) i pomoli se bogu posto ne mora da znaci da su samo oni problem. Ja pre neki dan videh slicnu Abit Socket 478 plocu sa 5 procurelih kondenzatora na slicnom mestu kao kod te tvoje ali je nekako radila

Takve polovne ploce nisu vise od 15-20 evra BTW.

[ simovic @ 05.12.2011. 20:00 ] @
Pozdrav svima!
Imao sam slican problem,prilikom prisilne zaustavljanja sistema to se desava vadjenja baterije je u pravom smeru ali pogledaj bios.
Imao sam primer,da je virus rastelao bios komp.ne starta,nevidi hard disk windows ne starta,maticna je zadnja .
Ako je komp.pre toga radio dobro nemora,da je maticna.Imao sam primer,da nisam mogao particije,da formatiram zaradi virusa.
Prvo pogledaj bios to je moje skromno uskustvo.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.