[ goxim69 @ 02.12.2011. 17:33 ] @
Trebam pomoc oko sledeceg: Trenutno pokusavam da odradim jednu bazu koja bi se bavila statistikom u jednoj bolnici ako neko ima neki savet dobro bi mi doslo (access 2002). Hvala |
[ goxim69 @ 02.12.2011. 17:33 ] @
[ Getsbi @ 02.12.2011. 18:13 ] @
Počni od kreiranja modela baze podataka. Mada sam ja uvek za prethodno definisanje funkcionalnog modela.
Evo ti link do sajta http://www.databaseanswers.org/data_models/ koji se bavi informacionim modelovanjem raznih poslovnih problema. Potraži reč hospital i dobićeš par modela vezanih za bolnice. [ goxim69 @ 03.12.2011. 05:54 ] @
Hvala na pomoci.
Treba uraditi sledece Tab 1 Odeljenja Tab 2 Sifarnik Usluga tab 3 Izvestaj pomoc [ Trtko @ 03.12.2011. 18:45 ] @
Gokxsim69 , tesko ce biti ti tako pomci ako bas nista neznas.
Moras se malo sam pomuciti, razmisliti kad si kreiras tablice, smatraj ih kao ormar u kojemu cuvas papire, u kojemu ces imati ladice s odredjenim papirima, tako da sve ne mjesas u isti kos. Jos ti fali tablica prometa , one dvije su ti maticne tabele, u koju ces upisivati sto si radio i za koga, kojeg dana ... itd Sto si ti usluge ??? pranje poda u bolnici, cega statistika, jel je dosta da imas samo pranje poda po danu ( 1 ) ili trebas i koliko je sati pran pod ( 2h , 3h , 5h) u nekome odjeljenju itd.... Nisi nam bas pojasnio sto zelis Pozdrav [ goxim69 @ 04.12.2011. 17:59 ] @
Da bih Malo pojasnio.
Radi se o Uslugama cije izvestavanje ide na mescnom nivou Izvestaji su na obrascima, po odeljenjima unutar bolnice i po pruzenim uslugama pacijentima. kao sto sam rekao dve osnovne tabele 1. SifarnikSlizbi Sifra Sluzbe Naziv sluzbe (primera radi 2006 Klinika za internu medicinu) 2. Usluge SifraUsluge NazivUsluge CenaUsluge (primera radi 000001 Prvi pregled lekara specijaliste 284,01) Kao sto sam naveo Sa odeljenja dobijam izvestaje na papirnom obrascu koje zatim prekucavam u Eksel tabela od kojih pravim razne izvestaje. Koliko znam Access (a ne mnogo), za dalju pricu bi mitrebale jos bar dve tabele. I to recimo tblMesecni_Izvestaj i tblStavke_Izvestaja Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|