Citat:
pajaja: U tom slucaju bi trebalo da napravis neki API za komunikaciju izmedju android aplikacije i serverske java aplikacije zavisno od toga sta sve streba da se salje i u kom obliku. Onda se sa telefona konektujes preko TCP na serversku aplikaciju i parsiras podatke.
Inace, mislim da ti je lakse i brze da pogledas php sintaksu i uradis to preko HTTP zahteva, obzirom da ta tvoja serverska java aplikacija mora da bude dobro napisana da bi to sve radilo kako treba. Ako pukne i ne pokrene se automatski opet neces imati nista sto ce da salje telefonima sadrzaj, dok ako iskoristis php radice sve dok ti radi i sajt tj nemas dodatni point of failure.
Sve ovo sto pises je tacno ako mu je sajt u php-u sto je tvoja pretpostavka ali ne vidim da je covek to spomenuo negde, mozda sam propustio,
No postoje sajtovi koji su radjeni u javi, npr moj sajt je u javi pa je prirodno da mi je i deo koji isporucuje podatke android aplikacijama u javi takodje. Meni bi php bio dodatni point of failure

Ako je covek vican sa javom a ne sa phpom onda je to i za njega dobra varijanta.
Ako zaista ima vec php sajt joomla drupal ili rucno pisani onda si u pravu nemoj javu samo zbog toga na server da guras.
Lakse ti i php z atoliko da savladas a bezbednije ti je da imas jednu tehnologiju na sajtu, plus java ce ti traziti dodatne resurse, vecina web servera komercijalnih koje ljudi koriste najcesce o povoljnim cenama ne podrzavaju javu te bi verovatno morao neki skuplji hosting da uzimas...