[ milovanmaric @ 03.12.2011. 16:15 ] @
Pozdrav grupi. Nesto sam razmisljao, pa rekoh ajde da pogledam na internetu ne bih li to bolje shvatio, ali ono sto sam uspeo naci do sada se sve tice laserkog stampaca, i kako to funkcionise. Naime, hteo bih da napravim uredjaj kojim bih mogao da laserom upisujem tekst na papir. Dakle, ne neke velike tekstove, vec nesto velicine bar koda, dakle nekolicina brojeva i to je sve. Zamisao je da ja prinesem sklop na tabak, i on da ispise npr barkod ili datum. Sad laserski stampac, ili tacnije laser iz stampaca, i nesto pratecih sklopova mi je dostupno, ali koliko sam video, laser koji radi u laserskom stampacu samo ''pise'' negativno naelektrisanje po povrsini koja je pozitivno naelektisana, pa toner (koji je isto + naelektisan) ide na negativno polarisane povrsine koje je ispisao laser, te se ta boja kasnije na papiru zapece, te to i imamo na papiru. Sad ja ne zelim da koristim toner, hocu da lacer odmah to ispise i to bude vidljivo odmah (kao npr na etiketama piva, soka i td.). Sad vidim da na plasticnim flasama sad pisu datume laserom, te mi je i to zanimljivo da probam da li bih takav laser mogao da iskoristim na papiru. Sad, predpostavljam da laser unutar laserskog stampaca nije sposoban da ispise vidljiv tekst. Te sad je pitanje, da li laseri koji mogu da pisu odmah tekst imaju neke oznake, kako bi se oni mogli prepoznati, tj naruciti. Ako se neko bavio ovim ili necim slicnim , a voljan je da podeli informacije, bio bih mu zahvalan. A moze i neki link, ja sam neke i gledao, ali za sad nisam nasao na neke konkretno opredeljenje stranice ovom sistemu. Pozdrav. |