[ bigstopalo @ 03.12.2011. 22:39 ] @
Pozdrav,
Imam problem, pa ako neko može da pomogne...
Imam TA peć od 4,5 KW. Do danas su mi bila aktivirana samo 2 grejača (od ukupno 3), ali sam imao problem što nije mogla da se zagreje tokom noći... Pa kada ujutru pustim izduvavanje, izduva toplotu za saat, dva, i treba joj blizu 20 sati da se opet zagreje.

Kada sam danas povezao i treći grejač, imam problem što ne može da izduva. Stalno je vrela. Imam utisak da su grejači stalno aktivni... Kada okrećem termostat na samoj peći, lampica se pali već na 1, a ona je vrela!!! Moram da napomenem i da mi je levi ventilator isključen jer krči (ispao je iz ose), tako da je leva strana peći vrela, a desna umereno vruća... Grejač koji sam naknadno povezao je bio isključen kada sam dobio peć, ali pošto nije mogla da postigne temperaturu, bio sam prinudjen da ga aktiviram i on (ili oni) sada non-stop radi/e.

http://img403.imageshack.us/img403/956/59725123.jpg

Pre aktiviranja grejača br.3 (vidi link), svi kablovi koji idu na grejače su bili pomereni za po jedno mesto na gore, a gornji kablovi (sa sivim kablom) koji se trenutno nalaze na grejaču br.1 su bili izdžekani iz buksni i izolirani (neaktivni), a na grejaču br.3 nije bilo kablova. Kada sam ih spustio za po jedno mesto, da bi svi mogli da se priključe zbog dužine kablova, dešava se to da mi grejači rade, a lampica ne svetli...

Ako iko može da pomogne, bio bih zahvalan...

Pozdrav.
[ gilopile @ 03.12.2011. 22:57 ] @
Velikofoot:), trebalo bi najpre ispitati da li ima napona na grejacu/grejacima kada se termostat iskljuci, odnosno, signalna lampica. Ako i dalje ima napona, onda bi valjalo zameniti termostat. Dakle, unimer ili Volt-metar u ruke i proveriti. Proveriti i sondu termostata da li je lepo postavljena na predvidjeno mesto. Malo jeste cudno da posle spajanja treceg neiskljucuje termostat, a sa dva je isklljucivao, ipak nista dok se detaljno neispita na licu mesta.

Pozz![Ovu poruku je menjao gilopile dana 04.12.2011. u 00:09 GMT+1]
[ bigstopalo @ 04.12.2011. 01:47 ] @
Citat:
gilopile: Velikofoot:), trebalo bi najpre ispitati da li ima napona na grejacu/grejacima kada se termostat iskljuci, odnosno, signalna lampica. Ako i dalje ima napona, onda bi valjalo zameniti termostat. Dakle, unimer ili Volt-metar u ruke i proveriti. Proveriti i sondu termostata da li je lepo postavljena na predvidjeno mesto. Malo jeste cudno da posle spajanja treceg neiskljucuje termostat, a sa dva je isklljucivao, ipak nista dok se detaljno neispita na licu mesta.

Pozz!Proverio, nema napona kada je termostat isključen.
Pošto sam peć vezao iza utičnice, jedini način da je isključim je da skinem osigurač... Deset minuta pošto sam skinuo osigurač, leva strana se dosta ohladila... Predpodstavljam da ventilator na desnoj stranu "gura" toplotu na levu stranu peći, a obzirom da levi ventilator nije u funkciji, možda je ipak sve u redu... Sada sam vratio osigurač, isključio termostat, pa ću videti ujutru hoće li se zagrejati... Pokušaću i da upalim ventilator pa da vidim hoće li bacati toplotu na levu stranu dok je termostat isključen. Inače, merio sam napon na grejačima i kada je ventilator radio, a termostat bio isključen, pokazivao je 0V.

Pozdrav.
[ gilopile @ 04.12.2011. 02:00 ] @
Izgleda da je onda sve ok. Mislim da ne treba da brines, ukoliko mozes na termostatu podesiti na manju vrednost, tako da iskljucuje na nizoj temperaturi. Ako ne mozes, tj. ako i na kecu bude vrela, onda jednostavno termostat nije ispravan ili sonda nije u dobrom polozaju i ne moze lepo da ocita temperaturu.

Pozz!
[ bigstopalo @ 04.12.2011. 08:40 ] @
Definitivno je OK, samo kada osposobim i drugi ventilator, neće se toliko grejati. Bilao mi je nezamislivo da se leva strana greje sve više, a grejači iskljiučeni...

Hvala, pozdrav.
[ gilopile @ 04.12.2011. 15:06 ] @
Nema na cemu!

Ne znam, ako vam je dovoljno da samo jedan vent izduvava, mislim da i nema potrebe za drugim. Ipak, bolje vrela, nego mlaka, idu hladniji dani, he, he!

P.S. Na tu vreliju stranu lepo stavite posudicu sa vodom i nema problema sto se isusenog vazduha u prostoriji tice. :)

Pozdrav!