[ mcxxl @ 04.12.2011. 15:21 ] @
Pozdrav. Ako moze pomoc. Radi se o sledecem: kako podesiti bias na ovom pojacalu? Zamenom izlaznih tranzistora doslo je do toga da mereci napon baza-emiter na izlaznim tranzistorima iznosi 620mV a trebalo bi 530-550mV. Pojacalo radi ali je ova vrednost prevelika. Da napomenem da su sve komponente na ploci OK, kad prebacim sa drugog ispravnog kanala izlazne tranzistore na ovaj, sve radi bez greske. Probao sam da menjam bc tranzistore i malo se igram sa otporima ali rezultai su zanemarljivi. Probao sam mnogo sta ali da ne opisujem bas nadugacko... Jedino zamenom izlaznih tranzistora dolazi do promena, recimo kod MJ15003 dobijem 650mV, MJ802 - 620mV, kad zamenim sa ispravnog kanala MJ15003(original Motorola) - 540mV, kad stavim 2n3773 dobijem 550mV (sto je OK) ali onda imam veliku razliku u samom zvuku u odnosu na drugi kanal. Dva bc546 koji su vezana u red i montirani na hladnjak reaguju kako treba na zagrevanje. Najvise me bune ona dva pre-driver-a . Ako ima neko ideju bio bih zahvalan. |