[ parmin @ 04.12.2011. 19:31 ] @
Imao sam stari telefon, koji sam priključio ubadanjem u kompjuter. I linija je zujala. Mislio sam da je u pitanju starost telefona. Zato sam kupio nov telefon, međutim i ovaj telefon isto zuji. Šta bi moglo da bude u pitanju. Linija je ADSL. Drugi telefon koji je priključen na razdelnik za ADSL ne zuji. Da li mi treba još jedan takav razdelnik, za ovaj drugi telefon?
[ Bik Koji Sedi @ 04.12.2011. 20:32 ] @
Upravo tako. Ili kupi još jedan razdelnik, ili namesti tako da se svi telefoni kače na taj postojeći razdelnik. U suprotnom ćeš imati zujanje, a verovatno i probleme sa ADSL-om.
[ pisac @ 04.12.2011. 22:44 ] @
Telefon koji je priključen na nefiltiranu ADSL liniju ne zuji već šušti/šišti/pišti. Ukoliko ima problema sa uzemljenjem ili telefonskim kablom/paricom, onda telefon bruji (a ne zuji). Zujanje dolazi uglavnom od lošeg telefona ili zračenja nekog okolnog uređaja.

U svakom slučaju, ovde je verovatno zvuk pogrešno opisan. Dakle, ukoliko telefon šišti, to je ADSL i mora se dodati još jedan filter ili se povezati preko "phone" izlaza postojećeg filtera.
[ parmin @ 06.12.2011. 19:09 ] @
U pravu si, nije zujanje nego šuštanje. Kada isključim ADSL linija je čista. Nema šuštanja, čim uključim ruter, počinje da šušti. Treba mi još jedan spliter. Gde se to kupuje. Tražio sam u nekoliko prodavnica kompjuterske opreme, nemaju.
[ pisac @ 07.12.2011. 01:31 ] @
Ako si iz Beograda, svrati u Merkur na Karaburmi (Mirijevski Bulevar), u deo sa tehnikom (televizori, i slično).