[ bugmenot2 @ 07.12.2011. 20:18 ] @
Kao što smo jučer pisali, Vlada Makedonije nastoji usaglasiti domaće zakonodavstvo, tačnije Zakon o medijima sa zakonima i standardima Evropske unije. Jučer je održana javna rasprava po ovom pitanju, a ministar prometa i komunikacija Makedonije Mile Janakieski i dalje ubjeđuje javnost Makedonije da Vlada nema završen novi Zakon o medijima, te da javne rasprave predstavljaju samo potrebne izmjene i dopune zakona sa smjernicama Evropske unije, Vijeća Evrope i Evropske Komisije. Međutim, izgleda da makedonska javnost, pogotovo mediji ne vjeruju u ovu priču.

Makedonski list Vest danas donosi nove detalje oko novog Zakona pod naslovom Vlada sprema cenzuru. Jedna od cenzura odnosi se na satelitske resivere Dreambox čija upotreba se zabranjuje od naredne godine.

Iduće godine u makedonskim domaćinstvima će biti zabranjena upotreba popularnih Dreambox prijemnika. Bezimenim zakonom propisat će se zabrana ilegalnih uređaja koji omogućavaju uslovni pristup zaštićenim uslugama, kao što su hakovani set-top boxovi, hakovane PC kartice za gledanje satelitske televizije sa pretplatom i slično. Sa ovim se rješava jedna od primjedbi iz Izveštaja o napretku Makedonije od strane Evropske komisije.

Ovo je dio nacrta zakona koji će, prema riječima ministra prometa i komunikacija Makedonije Mileta Janakieskog, vlada dobiti do aprila 2012. godine.
Izvor
[ vkoja @ 07.12.2011. 20:25 ] @
Bas me interesuje kako ce da ga zabrane , da ulaze po kucama i otimaju ko vec ima. Nema nista od toga...
[ zilenk @ 07.12.2011. 21:56 ] @
Ova vest iz Makedonije je toliko glupa da se jedva suzdržavam da ne obrišem.
[ commando @ 07.12.2011. 22:05 ] @
Upravo tako cise gluposti. Ne zabranise u nemackoj, svajcarskoj i vodecim zemljama a ono palo nekom na pamet da zabrani u makedoniji. Axaxa bruka kakve se vesti plasiraju. Da nije ta novinarka bila malo 'naduvana'
[ liverpool_fan @ 07.12.2011. 23:04 ] @
sto kazu Kud Idijoti GLUPOST JE NEUNISTIVA !!!
[ jovovuk @ 08.12.2011. 18:42 ] @
Vrlo lako ce da ga zabrane u recimo vise od 80%
primjer 1.
naj bolji drug odaje naj boljeg druga jer recimo ovaj ima vise para od njega pozove policiju javi anonimno gdje se nalazi i to je to
e sad oce li policija ici doma.
primjer 2.
rodbina naj gori prijatelj u vecini slucajeva.
to su bili samo jedni od 2 naj jaca izvora za Policiju.

jer sve se desva zbog para
da on ima obicni rec a ja drimbox HD e ne moze to tako
neda to rodbina i naj bolji prijatelju.
cast izuzetcima.
[ commando @ 08.12.2011. 20:03 ] @
Tako je bila prica i za legalni windows pa koliko je vas legalnih. Jesu vas pohvatali. Nisu ni firme obradili a kamoli da upadaju u kuce radi dm i ostalih risivera. I kako
nadjose bas dreambox kad ima bar 20 tipova risivera i pomenuse i kartice tipa ss. To je isto kao sto su bili pustili buvu da ce da naplacuju u Srbiji od korisnika koji imaju sat antene. A otkud on zna imam li ja kartu il gledam fta kanale na dm. Ostavite se nebuloza novinara i ovo pod lock.
[ Zeusplus @ 08.12.2011. 20:30 ] @
Stvarno nema smisla raspravljati o ovome i da ne bi islo dalje u pravu je commando lock.