[ peecoundead @ 07.12.2011. 22:49 ] @
Pozz svima. Hocu da napravim pjesmaricu za tekstove u VBu pa nisam bas najspretniji sa programiranjem. Znam da je komplikovano da mi sve objasnjavate ali ja cu vasp pitati konkretna pitanja odn konretne probleme. Zeleo bi da imam u instalacionom folderu foldere sa razlicitim zanrovima muzike razvrstano! i unutra bi bili txt dokumenti sa pjesmama! naravno naslov pjesme bi bio naziv txt fajla. E sad mislio sam da mi sa desne strane veci dio prozora bude dio gdje ce biti ucitan text. a sa lijeve strane u gornjem dijelu da su stavljeni buttoni sa zanrovima muzike te klikom na zanr u donjem lijevom uglu bi bili poredane pjesme po abecednom redu. E u meniju bi imao pretrazivac da pretrazuje samo foldere odn nazive pjesama i da ih izbacuje u neku listu odakle se moze izabrati i otvoriti text (sto je logicno za pretragu). A stavio bi i pretragu dijela pjesme tj da program trazi i po txt dokumentima. i da takodje izbaci sve pjesme koje sadrze taj dio teksta u listu. Ali da ne trazi rijec po rijec vec citavu rjecenicu da ne bi zvog nekog veznika izbacile mi sve pjesme (sto je jako glupo). A okacite i neke skripte ako vec imate za neki od ovih problema. Znam sta mislite, da previse pitam ali svaka sugestija pomoc kod za pretrazivanje, sve sto bi mi moglo pomoci bio bih jako zahvalan. I naravno stavicu u autore programa sve koje budu pomogli. Nije mnogo ali najmanje sto mogu pomoci ![]() |