[ The-Sman @ 09.12.2011. 19:16 ] @
| doneo sam nov lap top iz radnje Toshiba L750-1NK bez OS.I kad sam ga upalio pisalo mi je Exiting PXE ROM. No bootable device -- insert bood disc and press any key,ubacio sam windows sp3 i sve lepo krene da radi , i kad mi je napisao windows is starting setup samo mi izbaci blue screen sa errom i ovim tekstom \"chech for viruses on your computer.remowe any newly installed hard disc controllers.check your hard drive to make sure iti is properly configured and terminated.run CHKDSK /F to check for hard hard drive corruption, and then restart your computer\" sta raditi ????? |
[ calexx @ 09.12.2011. 19:45 ] @
Za početak potraži teme koje se bave instaliranjem tog bajatog OS na SATA hardove i tu ćeš da nađeš više načina za prevazilaženje problema. Ili isključi SATA u biosu (ako može) ili integriši drajvere za SATA kontroler u instalacioni disk (hint: nlite) ili izaberi neki noviji operativni sistem koji neće da se zbuni zbog ovakvih sitnica.
[ The-Sman @ 09.12.2011. 19:55 ] @
problem je u tome sto mi ni ne izbacuje memory test tj.toshiba screen kad ga palim nego odma mi predje na to da nema sistema i da ubacim bootabilan cd da ga instalira.
[ Binary Mind @ 09.12.2011. 20:48 ] @
Ti onda odmah kad upalis racunar pocni da pritiskas taster F2 ili koji vec da bi usao u BIOS...
[ SlobaBgd @ 09.12.2011. 21:10 ] @
Kad uključiš laptop pritisni taster TAB da bi uklonio taj Toshiba logo, i da bi video POST proces. Videćeš koji taster je za ulazak u BIOS, i kad već uđeš, ukloni tu šminku od logoa pri bootovanju, verovatno postoji opcija u BIOS-u.
[ The-Sman @ 09.12.2011. 21:24 ] @
snasao sam se .... pre paljenja racunara treba drzati taster F2 kad se upali pisti duze vreme i udje u bios . napokon,hvala u svakom slucaju
[ Binary Mind @ 10.12.2011. 08:36 ] @
Hm. Nesto mi kazuje da ce pokretac teme brzo da predje na Windows 7.

Ne moze XP da se izbori sa svim novinama implementiranim na novim laptopovima.
[ The-Sman @ 10.12.2011. 23:46 ] @
znaci strasno , neverovatno ali eto ... nije logicno nikako da pre paljenja racunara treba drzati stisnuto F2 da bi odreagovao
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.