[ palanaruva @ 09.12.2011. 22:14 ] @
Postovani,

od internet provajdera sam dobio ADSL router TP-Link TD-8816. Odmah sam kupio i Wireless router TP Link TL-WR340G, htedoh da se setam po stanu. Podesio sam prema uputstvu sve kako treba i to: adsl router mreznim kablom na wireless router u port WAN. Sve lepo ukljucio, automatski podesio prema setup-u sa cd-a sa oba uredjaja, uspesno povezao na kreiranu mrezu u stanu i pojavila sa ikonica wireless network connection. Vidim full signal i mislim sve gotovo, kad ja tamo ono medjutim nemam internet. Sta je sad, povezem ja i direktno sa drugim mreznim kablom direktno na laptop, znaci iz wireless routera (port 1) na lap top, vidim i dalje wireless svoju mrezu kao radi ful signal, ukljucim local area connection i internet radi. Zovem provajdera, on kaze nisi od nas uzeo wireless, samo adsl. Onda zovem ove sto kupih wireless router, kad se i oni prave ludi. Ulazio sam onda u silne setupove, te 192.168.1.1 te 192.168.1.2., sve mi se slova i brojevi vrteli po glavi, a inteneta preko wireless ni za lek.

Hteo sam da pitam strpljive ljude sa ovoga sajta, ima li sanse ja ovo sam da podesim uz njihovu malu pomoc, a obzirom da o pomenutoj tematici i nemam mnogo pojma.

Izvinjavam se ako sam na neki nacin preksio neko od pravila foruma.

Svako dobro.
[ calexx @ 09.12.2011. 23:17 ] @
Jedno od najvažnijih pravila foruma je da se problem detaljno opiše da bi neko mogao da smisli rešenje. Ajde sve od početka ali napiši kako si i šta podesio. Koje adrese imaju ruteri (a i sva ostala podešavanja vezana za konekcije), kako si podesio one kompove koji idu preko kabla a kako one koje hoćeš da povežeš bez njega. Meni već pomenute adrese pokazuju da postoji jedna bitna greška ali više o tome tek kada napišeš ostale detalje.

Jedan predlog na neviđeno i pod pretpostavkom da si podesio kako mislim ... poveži ADSL ruter na lan (a ne wan) port wireless rutera i probaj da li radi.
[ palanaruva @ 10.12.2011. 11:30 ] @
Zahvaljujem na brzom odgovoru. Samo sam prebacio mrezni kabl na port 1 Wireless router-a i net radi. Hvala puno.

WL router ima adresu 192.168.1.1, ADSL ima 192.168.1.2. Povezao sam prema uputstvu iz ADSL-a na WAN port WL router-a, a potom iz WL routera mreznim kablom na laptop. Tako je bar pisalo u uputstvu. Ukljucim Local Area connection i internet radi. U isto vreme vidim i wireless konekciju da je konektovana, medjutim interneta preko wirelessa nije bilo. Potom iskljucim mrezni iz laptopa, local area connection se diskonektovao, a wireless internet connection i dalje vidi moju konekciju (zove se "Moj stan") i ja se lagano konektujem. Znaci pise connected ali neta nije bilo.

Znaci cela fora je bila da vezem mrezni kabl na port LAN. Hvala jos jednom.
[ palanaruva @ 10.12.2011. 20:14 ] @
Jos samo jedno pitanje. Drugi lap top koji imam u stanu vidi wireless konekciju ali ne moze nikako da se poveze. Da li neko zna sta je u pitanju. Pogledajte prilog molim vas.

ili

http://i41.tinypic.com/2gv5735.

Molim za odgovor. Hvala