[ shadow-bg @ 12.12.2011. 19:56 ] @
Moja devojka ima "porok" od kog ne uspevam da je izlecim, a to je skidanje raznoraznih igrica sa interneta. To su sitne besplatne igrice najcesce sa PlayFish ili King.com i tako to. Te igrice vuku sa sobom raznorazne viruse i spyware i svasta nesto. Instaliraju se raznorazni toolbarovi, virusi, reklame, a jednom sam zatekao neki Bitcoin generator koji samo sto nije sprzio procesor kolko ga je opterecivao. Stavio sam joj Avast (prethodno NOD32), ali ta cuda prolaze pored njega kao da nije tu. Neretko ga iskljuce/zamene. Nekad se tolko duboko usade u sistem da jedino ComboFix moze da spasi stvar a da nije reinstalacija.
Ne uspevam da je recima odgovorim da batali te igrice. Hoce pa hoce. Izgubih zivce sa time.

Dakle treba mi neko softversko resenje, koje ce da sprecava navalu tih napasti. Antivirus nije dovoljan. Nasao sam na netu neki poveci hosts fajl gde je blokirano podosta toga, i oseca se efekat, ali nije dovoljno. Windows XP SP2 je u pitanju.
[ Aleksandar Maletic @ 12.12.2011. 20:10 ] @
Pozdrav.
Kao prvo, nadogradi sistem sa SP2 na SP3, to ti barem nije problem. Takođe, ažuriraj Windows.
Što se tiče tvog slučaja situacija je vrlo delikatna jer je ljudski faktor taj koji je presudan. U prevodu, bolje da naučiš devojku šta sme, a šta ne sme da radi na računaru nego da instaliraš brdo zaštitnih programa koji neće možda imati nikakav uticaj, ako me razumeš.
Misliš da promenom hosts fajla nisi dobio ono što si hteo? Smatram da bi bilo dovoljno osim ako ti devojka nije informatički inženjer.
Avast ne diraj, nije loš. Instaliraj COMODO Free Firewall, iskontrolisaće saobraćaj koliko toliko. Koristi povremeno Kaspersky Virus Removal Tool kako bi imao uvid u stanje i očistio gamad.
Opet ti kažem, najbolje bi bilo da devojku posavetuješ i edukuješ malo o radu na računaru.
Kaži joj da te svako čišćenje virusa košta 50 evrića i sažaliće se...

[ Brodoplovac @ 12.12.2011. 20:54 ] @
www.miniclip.com
www.armorgames.com
[ shadow-bg @ 12.12.2011. 21:02 ] @
Hvala na odgovoru. Nisam dobio, jer hosts fajl moze da blokira samo hostove koji su upisani u listu, ne azurira se, a em ti sajtovi menjaju podhostove, nego nicu i novi sajtovi. Ali se osetilo poboljsanje.
Znam, edukacija je najbolje resenje, ali nisam imao uspeha, a trudio sam se godinu dana. Nece da slusa. A sazaljenje joj takodje nije jaca strana :) Da mogu da resim ljudski faktor, ne bih postavljao pitanje. Uradicu po tvom savetu pa cu da vidim kako ce da prodje.
[ kristi1 @ 12.12.2011. 21:17 ] @
Instaliraj Sandbox aplikaciju Buffer Zone http://www.trustware.com/BufferZone-Pro-Features/

Da nebi prepricavao, ovde mozes procitati o cemu se radi http://www.mycity.rs/Zastitni-programi/Buffer-Zone.html