[ n__i__k @ 13.12.2011. 18:00 ] @
Ime li neko ideju za projekat u C++-u, a da to ne bude tipa pekar, apotekar itd. :)
Ali ne da bude previse jednostavno( gorepomenuti projekti) ali i da ne bude previse komplikovano (kontrolisanje cipseta npr.).
Bilo bi super ako se neko seti nečega da uključim i neki linux(ubuntu npr.) u celu tu pricu!
Meni na pamet pada kosarkaska statistika, ali i ona mi deluje previse jednostavna.

[Ovu poruku je menjao n__i__k dana 13.12.2011. u 19:16 GMT+1]
[ Mihajlo Cvetanović @ 14.12.2011. 08:41 ] @
Može program koji može da igra Stratego (i pobedi). Program treba da podrži bar sve verzije spomenute na vikipediji, ali da bude tako napravljen da možeš da mu daš svoju custom definiciju igre, i da je program bez problema igra.
[ n__i__k @ 17.01.2012. 12:34 ] @
Citat:
Mihajlo Cvetanović: Može program koji može da igra Stratego (i pobedi). Program treba da podrži bar sve verzije spomenute na vikipediji, ali da bude tako napravljen da možeš da mu daš svoju custom definiciju igre, i da je program bez problema igra.


Malo mi je ovo komplikovana priča, pogotovu što ne poznajem igru i ne mogu da predvidim sve situacije koje mogu da se dogode.

Ipak sam se opredelio za košarkašku statistiku, ali nisam još dobrao razradio temu, jer se bunim malo oko dijagrama klasa. Nisam siguran koja klasa bi trebala da nasledi koju.
Jer npr. može da postoji klasa utakmica pa da nju nasleđuje klasa timovi, pa posle tu nasleđuje klasa igrači... Ili da krenem npr. od igrača, pa tim da nasledi 12 igrača( što mi je malo robusno), itd... Nisam siguran kako bi ovo trebao da izvedem. :/
[ Mihajlo Cvetanović @ 17.01.2012. 12:55 ] @
Kod nasleđivanja postavi uvek sebi ovo pitanje: da li je B isto što i A, samo sa proširenom funkcionalnošću? Ako je odgovor da onda B može biti izvedeno iz A (može, ali i ne mora). Ako je odgovor ne onda B ne može biti izvedeno iz A. Dakle, da li je utakmica isto što i tim? Ne. Da li je tim isto što i igraš? Ne. Da li je tim isto što i 12 igrača? Ne. Ovde nigde nema nasleđivanja. Tim se sastoji od igrača, rezervnih igrača, trenera, menadžera, pomoćnika, i šta ja znam, ali samo se sastoji, ali nije isto što i svi oni zajedno. Klasa Tim treba ima članice koje su osobe, a ne da bude izvedena iz ne-znam-koliko osoba.

Utakmica ima dva tima, mesto, vreme, trajanje, rezultat, sudije, i tako dalje, ali utakmica nije tim.