[ zeenmc @ 13.12.2011. 20:23 ] @
| Pozdrav
Zanima me vase iskustvo, da li se posle svih promena u configuraciji snima config na flashu (jos nisam popamtio sta je sta, znam da se jedan config nalazi u nvramu, a drugi na flashu, jedan se ucitava tokom ucitavanja IOS-, valjda iz flasha, a promene se upisuju na config fajlu koji se nalazi u NVRAM-u)... pitam jer znam da se run-config ne upisuje u startup-config, te ako se restartuje ruter bez snimanja u start-up config sva trenutna podesavanja ce nestati |
[ pajaja @ 13.12.2011. 21:29 ] @
Ako te zanima konkretno za vlanove, u slucaju da je na switchu CatOS sve promene se automatski standardno cuvaju u nvram, a u slucaju IOS-a snimaju se u vlan.dat fajlu na nvram-u.
[ zeenmc @ 13.12.2011. 22:54 ] @
Hvala na odgovoru, ma ni sam nisam znao sta treba da pitam, iz tog razloga je konfuzno moje pitanje, sta se desava, treba da uradim neke vlanove, mozda ce biti 1,2 trunk-a, znam kako se to radi (krenuo sam na cisco akademiju, al sa strane sam ja vec o tome ucio) imam utisak da brdo ljudi ostavi podesavanje u nvramu, bez snimanja startup-configa, kapiram, ti uredjaju se ne restartuju tek tako, al opet,treba biti pazljiv pa sacuvati promene za koje smatrate da su sigurne, u stvari sta meni treba, kada budem sve podesio, i ako budem bio siguran da je to to, presnimim trenutni startup-config, i ne moram da se brinem za ta podesavanja nakon sledeceg restarta ?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.