[ mr10x505 @ 14.12.2011. 09:08 ] @
Može li mi neko molim vas objasniti kako se u C++ prenosi MATRICA po referenci jer cu vise poludeti od gluposti i grešaka koje mi se javljaju. Recimo, hoću da formiram klasu koja ce obrađivati matrice koje se naaze u main-u. Imam matricu u mainu i treba da je prosledim klasi. Kod mene, main (javlja mi se greska kod naredbe mat=mat1;) izgleda ovako: Code: int main(){ double **mat; double mat1[2][2] = {1, 2, 3, 4}; int t=2, g=2; mat=mat1; MyMatrix m(t, g, mat); m.print(); _getch(); } Klasa MyMatrix koja treba da učita matricu mat1 izgleda ovako: Code: class MyMatrix{ private: int columns; int rows; double *values; public: MyMatrix::MyMatrix(int col, int row,double**& val){ columns=col; rows=row; values=new double[columns*rows]; for(int i=0;i<rows*columns;i++){ values[i]=*val[i]; } } void MyMatrix::print(){ for(int i=0;i<rows;i++){ for(int j=0;j<columns;j++){ cout<<values[i*columns+j]<<"\t"; } cout<<"\n"; } } }; Unapred vam se zahvaljujem na uloženom trudu, ja vise ideja nemam sve sam probao :) [Ovu poruku je menjao mr10x505 dana 14.12.2011. u 11:01 GMT+1] |