[ samo_da_pitam @ 14.12.2011. 12:52 ] @
Potrebna mi je pomoc oko izbora/pronalazenja TV-a. Danima citam teme po forumu, ali imam problema sa nepotpunim informacijama na site-ovima proizvodjaca/prodavaca pa mi je potrebna pomoc strucnijih. Ja TV vrlo malo gledam pa sam sludjen opcijama koje postoje kod danasnjih TV-a. Evo specifikacije koju bih ja voleo da ima TV, te bih cenio svaku pomoc da pronadjem tako nesto: - Ekran velicine 37" - 42" (okvirno do 108-110cm) ne preko; - Rezolucija - Full HD 1080 ne ispod; - Ulazi: USB min 2 (pametno baratanje nasim titlovima bi bilo jako pozeljno), kao i pustanje DivX i mkv formata; HDMI min 2 - Povezivanje: DLNA (obavezno), WiFi - integrisan(izuzetno pozeljno ukoliko ne povecava drasticno cenu), LAN (pozeljno, mada ako ima WiFi, mozda i nije neophodno?) - Audio izlaz - digitalni - (vidim da sada svi imaju digitalni, sto opticki sto koaksialni. Nadam se da cu u tom slucaju moci da iskoristim SCART izlaz za audio povezivanje sa mojim 5.1 sistemom) - Tip ekrana - LCD sa LED pozadinskim osvetljenjem (koliko sam razumeo to je sada neki mainstream. Nemam nista protiv ni obicnog LCD ekrana ukoliko postoji onaj koji bi zadovoljio ostale kriterijume.) - NE SME DA IMA 3D - ili bilo kakav 3D ready, ili nesto slicno. Kazem ne sme da ima - u smislu ne zelim da mi bilo kakve 3D kerefeke uticu na povecanje cene. - Marka: ah da, marka i tip - POTPUNO NEBITNO. Sto se mene tice moze da pise i "Ei Nis" :) ako u sebi ima ono sto trazim. Bitnije mi je kod kontretnog modela koji je panel unutra nego koje je marke TV ali da ne sirim sada pricu u tom pravcu. - Cenovni rang: (uh) pa do 70 000 - 75 000 bi bio mozda neki plafon, ako je moje zelje uopste i moguce uklopiti u cenu. Od nekih drugih "smart" naprednih f-ja jedino bi mozda pristup internetu u vidu kakvog integrisanog browsera bio zanimljiv ali ne i presudna stvar. Unapred zahvalan na savetima |