[ Zort @ 16.12.2011. 00:03 ] @
Pre svega se izvinjavam ako slicna tema vec postoji ali ja nisam mogao da nadjem odgovor.
Problem je u tome sto sam 2008 uzeo adsl brzine 1,5 mbs a od opreme sam dobio tp-link td-8810, tako da mi kablovi idu od splitera (fiksong) do rutera a od rutera do kucista.
E sad izmedju rutrea i fiksnog telefona ima kabal duzine desetak metara. Keva svaki puta kada usisava na glavu mi se popne zato sto je nerviraju kablovi. Svaki put vice da ce mi pocupati kablove i slicno. Pa me interesuje kako da signal izmedju telefona i racunara ide bezicno. Sta mi od opreme treba za to???
Znam da je pitanje glupo al puno bi mi pomogla vasa pomoc.
[ tox master @ 16.12.2011. 10:28 ] @
Treba ti jedan wireless ruter ili access point koji ces prikljuciti na postojeci adsl ruter i wireless kartica za racunar i malo podesavanja.
Postoji i varijanta da uzmes odmah adsl wireless ruter pa da izbacis taj postojeci a za racunar isto wireless kartica usb ili pci.
[ Zort @ 16.12.2011. 11:47 ] @
Citat:
tox master: Treba ti jedan wireless ruter ili access point koji ces prikljuciti na postojeci adsl ruter i wireless kartica za racunar i malo podesavanja.
Postoji i varijanta da uzmes odmah adsl wireless ruter pa da izbacis taj postojeci a za racunar isto wireless kartica usb ili pci.

Hvala puno tox master. Kupicu ADSL wireless router i wireless usb jer mi komp nema ugradjenu wireless karticu a necu da ga otvaram zbog garancije