[ Smiki1986 @ 17.12.2011. 10:19 ] @
| Dakle, porodila sam se pre mesec dana u Austriji gde i sada boravim. Drzavljanin sam Republike Srbije ,moj suprug je u trenutku radjanja bebe bio u proceduri ispisa iz Srpskog drzavljanstva,i za par dana on dobija Austrijsko drzavljanstvo. Mene zanima moze li i moja beba dobiti Austrijsko drzavljanstvo. Postoje slicni slucajevi u nasoj okolini koji su imali sl. situaciju i za dete dobili drzavlj. ali se niko ne seca procedure. Kada smo se ovde obratili nadleznima za to pitanje rekli su da nema prava jer su u trenutku rodjenja deteta oba roditelja bili drzavljani RS. Ako neko ima savet ili iskustva slicna neka podeli sa mnom,unapred zahvalna... |
[ Braksi @ 17.12.2011. 10:26 ] @
Citat:
Postoje slicni slucajevi u nasoj okolini koji su imali sl. situaciju i za dete dobili drzavlj. ali se niko ne seca procedure.
cestitam na prinovi, ali zar ti nije lakse da odsetas do imigracionog i lepo pitas umesto da se ovde bavimo sa rekla-kazala ?
[ Smiki1986 @ 17.12.2011. 11:15 ] @
Pa bili kazu ne moze,samo stekla sam utisak da im se bas ne mili da objasnjavaju,a ja bih htela da znam pojedinosti...Hvala :)
[ Braksi @ 17.12.2011. 12:03 ] @
onda je tako kako oni kazu, mislim Austrijanci.
Jasno su ti rekli, posto u Austriji ne vazi pravo tla vec krvi, dete logicno moze dobiti samo drzavljanstvo roditelja, a to je kod vas srpsko. Tako je i u Srbiji, Italiji...
Uzgred nisam znao da Austria ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo.
[ ventura @ 17.12.2011. 12:34 ] @
Čim otac dobije Austrijsko državljanstvo, automatski ga dobija i njegovo maloletno dete.
[ Smiki1986 @ 18.12.2011. 03:22 ] @
Nadam se da ce tako biti,hvala na odgovorima.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.