[ dusantod @ 19.12.2011. 21:34 ] @
| Zdravo svima,
situacija: jedan AD (\\ADS) i dosta radnih stanica. AD je izlozen remote desktop konekciji. Problem se javio od skoro kada sam napravio novog user-a koji bi pristupao udaljeno i koristio program. Naime, sa svih radnih stanica normalno radi precica na program (x:\folder1\app.exe) a x: se dobija iz bat fajla
Code: //subst x: \\ads\app_folder
ali kada se novi korisnik poveze na server i pokrene precicu win prijavi da nema odobrenje da radi na fajlu. Putsio sam user-a kroz NetShare i kroz Security ali opet nista.
Da li neko zna sta se desava? Zabagovao sam kod ovog problema :)
Hvala! |
[ dzidzadza @ 06.02.2012. 14:29 ] @
Malo je nejasno opisano.
Citat:
dusantod: ...ali kada se novi korisnik poveze na server i pokrene precicu win prijavi da nema odobrenje da radi na fajlu.
Ako se korisnik povezuje na server onda su dozvole ok. Najbolje je postaviti screenshot da bi imali bolji uvid u situaciju.
[ dusantod @ 07.03.2012. 10:28 ] @
Na serveru je serovan folder app za pristup sa radnih stanica. na radnim stanicama je dodeljen disk J: koji je mapiran na deljeni folder.
U folderu se nalazi aplikacija program1.exe za koju je postavljena precica na desktop svih radnih stanica. Treba da zamenim fajl program1.exe sa novim fajlom pod nazivom program2.exe i da postavim postavim precice na desktop svih radnih stanica.
Kada sam ubacio program2.exe u deljeni folder i postavio precice, pokusao sam da pokrenem precicu ali nista se ne desava.
Nije mi jasno zasto nece da se pokrene program.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.