[ serbian_boy @ 20.12.2011. 20:06 ] @
Sta mislite kako najbolje ocuvati bateriju na ovom laptopu-u?
[ bobiska @ 20.12.2011. 20:32 ] @
Ja sam svoju skinuo, jer je netbook uglavnom na punjaču i na fiksnoj poziciji kao torrent mašina. Kada mi treba za nešto drugo, stavim bateriju i vozim. Baterija je ograničena brojem punjenja, pa se rukovodim tom logikom. Druge opcije nemaš, osim da izbegavaš da je prazniš "do daske".
[ serbian_boy @ 20.12.2011. 21:13 ] @
E sad neki kazu da windows 7 produzava vek bateriji? ja idem onom logikom da jednom nedceljno iskljucim sa napajanja i ostavim dok se ne isprazni do kraja.
[ Binary Mind @ 20.12.2011. 22:52 ] @
Naravno ako Li-Ion baterija nije u notebooku/netbooku istu bi trebalo isprazniti na oko 40% kapaciteta i drzati je na niskoj temperaturi. Ako pune baterije drzite van uredjaja radni vek ce im nece biti bas velik, to jest bice kraci nego da ih drzite u prenosnom racunaru I pored svog tog cuvanja, mazenja i pazenja baterije ce gubiti kapacitet (neumitno ce se povecavati wear level) i jednom ce crci bez obzira na cikluse punjenja i praznjenja cuvali ih ili ne...
[ serbian_boy @ 21.12.2011. 12:20 ] @
A jel istina da win 7 cuva Bateriju?
[ Binary Mind @ 21.12.2011. 15:08 ] @
Ma da. Evo sad najavljuju da ce Windows 8 imati jos bolje opcije za cuvanje baterije. Ima ono cuveno pitanje: Jeste li culi za EPP?