[ Skeneropulos @ 21.12.2011. 23:48 ] @
Imam kuci cable internet i htio sam da sharujem konekciju sa komsijama. Spojili smo ativa G 802.11g router na modem od cable interneta. Uspostavili smo konekciju i sve je radilo prvih 15 tak minuta dobro i onda je pocela konekcija da se gubi na svakih par minuta konekcija se izgubi pa opet dodje. Da li imate neke savjete u cemu grijesim gdje moze biti problem.
Interesuje me da li se greska moze otkloniti softverski ili da idem da kupim bolji ruter.
[ calexx @ 22.12.2011. 06:55 ] @
Da li na cable modemu prekida ili je tu stalna konekcija? Da li su prekidi samo na wireless vezi ili i na kablu? Koji kablovski internet, kod nekih je potrebno da se prijavi mac adresa rutera provajderu a kod drugih se restartuje modem da bi radilo?
[ Skeneropulos @ 22.12.2011. 12:59 ] @
Na cable modemu ne prekida tu imam stalnu konekciju na desktop racunaru ali problem se javlja na laptopu gdje hvatam signal preko wirelessa. Restartovao sam ruter par puta a i modem i opet se isto desava ni minutu ne moze da se zadrizi konekcija. Mada mozda je problem i u signalu imam samo 3 crtice. Inace provjader je comcast iz Chicaga inace susjed isto sharuje istu konekciju sa 4 racunara nije bilo potrebno da prijavljuje bilo sta.

Danas cu da kupim bolji router ali nekako mi se cini da je softwerska greska i da ce mi se to opet desavati