[ bugmenot2 @ 22.12.2011. 20:37 ] @
Kako zaposleni na TV Avala nisu primili četiri i po, odnosno pet plata, danas su obustavili rad, a ova TV umesto redovnog, emituje samo reprizni program i marketing. Menadžment: "Ostvareni su najbolji poslovni rezultati od osnivanja".

Zaposleni u TV Avala prekinuli su jutros u devet sati emitovanje programa, a kako je navedeno u saopštenju razlog za obustavu redovnih radnih aktivnosti i stupanje u štrajk je neisplaćivanje zarada zaposlenima.

"Do ovog trenutka stalno zaposlenima je isplaćen prvi deo julske zarade, a honorarcima junska plata, što znači da im se duguje četiri i po, odnosno pet zarada", navodi se u saopštenju.

Kako su svi pokušaji dogovora sa upravom da se precizira način na koji će biti prevaziđena situacija propali, a do danas, do kada je dat rok, nisu isplaćene zaostale zarade zaposleni su do daljnjeg okupljeni u holu televizije i čekaju da im se obrati neko od nadležnih, naveli su zaposleni u TV Avala.

U međuvremenu, oglasio se menadžment TV Avala, saopštavajući da su zaposleni odlučili da do daljeg neće ići program uživo iz protesta što vlasnici te kuće nisu ispunili obećanje u vezi sa isplatom zaostalih zarada u obećanom roku.

"Ironija je da se ova situacija dešava u godini u kojoj je TV Avala ostvarila najbolje poslovne rezultate od osnivanja televizije i ojačala svoju reputaciju kod gledalaca. Poslovni plan koji je pred menadžment TV Avala postavio Upravni odbor prebačen je već sa novembrom. Veoma dobri poslovni rezultati koji su posledica zalaganja ne samo menadžementa, već i svih zaposlenih, nisu međutim, dovoljni da se nadoknade gubici nastali u prethodnim godinama. Zato je ovo bio momenat u kojem su poslovnu odluku o daljem funkcionisanju televizije morali da donesu vlasnici", navodi se u saopštenju mednažmenta TV Avala.

Menadžment televizije izrazio je uverenje da će odluka koju vlasnici budu doneli biti takva da će doneti bolje dane za TV Avala koja je svojim programom, uprkos izraženom nedostatku para, stekla značajan kredibilitet u poslovnoj i najširoj javnosti Srbije.

http://www.mondo.rs/s228304/In...Drustvo/Strajk_u_TV_Avala.html
[ bugmenot2 @ 23.12.2011. 16:59 ] @
Zanimljiv podatak dolazi iz susjedne Srbije. Naime, gledanost TV Avala porasla je za 20% na dan (jučer) kada su uposlenici stupili u štrajk zbog neizmirenih dugovanja. Od kada su na programu ove TV stanice ukinute vijesti i drugi programi koji se emituju uživo i koji proizvode radnici koji su jučer obustavili rad, a uvedeni dodatni termini za igrane filmove i serije, gledanost TV Avala je značajno porasla, prenosi Svet.

Jedan od mogućih razloga povećanja gledanosti TV Avala mogla bi biti zainteresovanost gledalaca šta se emituje na ovoj TV stanici budući da su radnici obustavili rad i stupili u štrajk.

http://teve.ba/article/6301/radnici-strajkuju-a-gledanost-porasla
[ bugmenot2 @ 31.12.2011. 16:06 ] @
BEOGRAD - Umesto da zaposlenima na Televiziji Avala isplate zaostale zarade i honorare, menadžment ove televizije predočio je danas svojim novinarima mogućnost da oko 40 stalno zaposlenih i honorarnih saradnika dobije otkaz.

U saopštenju zaposlenih sa ove televizije, koji već devet dana štrajkuju zbog pet neisplaćenih plata, navodi se da pojedini ugovori mogu biti otkazani i retroaktivno.

“Problem predstavlja podatak da mnogim honorarnim saradnicima honorarni i autorski ugovori nisu dati na potpis još od oktobra, što je suprotno zakonu, pa su odgovorne osobe naše televizije predočili zaposlenima da takvi ugovori mogu da budu otkazani i retroaktivno, iako su kolege sve vreme radile”, navodi se u saopštenju.

Upravni odbor ove televizije još se nije oglasio povodom jučerašnjeg zahteva zaposlenih da im se do 10.januara 2012. isplate tri zaostale zarade.

“Nije rešen ni problem sa zdravstvenim osiguranjem zaposlenih, pa na taj način novinari ove televizijske kuće u Novu godinu ulaze bez overenih zdravstvenih knjižica”, ističe se u saopštenju.

Iako se od 22. decembra radnici Televizije Avala nalaze u štrajku, i dalje se poštuje minimum procesa rada koji je dogovoren sa generalnom menadžerkom Bojanom Lekić. U skladu sa zakonom emituje se program i reklamni blokovi.

http://www.blic.rs/Vesti/Drust...-novinarima-Avale-slede-otkazi
[ dragancce @ 06.01.2012. 12:24 ] @
"Na televiziji Avala danas je došlo do radikalizacije protesta, a direktor produkcije Mane Šijan zaključao se u prostorijama režije odakle lično pušta program. Šijan je pozvao policiju kako bi iz zgrade televizije izbacio novinare koji štrajkuju. Policija je upravo ušla u prostorije TV Avala"
[ sttevann @ 06.01.2012. 12:51 ] @
I izašla.
Panduri zaključili da štrajk nije nezakonit, i da novinari nikako ne krše nikakva pravila, tako da je Avala opet u rukama štrajkača.
[ bugmenot2 @ 19.01.2012. 19:15 ] @
Prema još nepotvrđenim informacijama, Uprava TV Avala, čiji uposlenici strajkuju već 28 dana, namjerava preseliti režiju u drugu zgradu, možda čak i u prostorije TV Pink, prenosi Danas.

Kako smo objavili tokom dana, uspolenici su ponovo radikalizovali štrajk te vratili impresum sa informacijom o štrajku budući da do jučerašnjeg dana nisu dobili nijednu platu. U ponedjeljak su uposlenici održali sastanak sa manjinskim vlasnikom Željkom Mitrovićem koji je izjavio da trenutno nema novca za isplatu zaostalih plata uz obećanje da će sa ostalim vlasnicima pokušati obezbijediti potrebna sredstva.

Uposlenici su jučer obavijestili urednika Dušana Pančića da će vratiti informaciju o štrajku. Pančić im je rekao da će pokušati skinuti tu informaciju shodno svojim ovlastima i bez upotrebe sile. Uposlenici su, također, pozvali RRA da nastavi sa nadgledanjem da li je program TV Avala u skladu sa dobijenom licencom. Također, uspolenici su svjesni da bi njihova TV kuća mogla ostati bez dozvole čime bi ostali i bez posla. "Svjesni smo toga ali nemamo šta da izgubimo", navode štrajkači.

http://teve.ba/article/6750/tv-avala-seli-u-drugu-zgradu
[ bugmenot2 @ 26.01.2012. 19:08 ] @
Kako prenosi Blic, Republička radiodifuzna agencija Srbije - RRA pokrenula je postupak oduzimanja nacionalne frekvencije TV Avala zbog kašnjenja u plaćanju obavezne naknade za emitovanje programa.

Postupak oduzimanja je u toku i ukoliko žele da ostanu na medijskom tržištu Srbije, TV Avala mora najkasnije do aprila ove godine platiti svoje obaveze. Zanimljivo kako je zbog kašnjanja u plaćanju obaveza opomenuta i TV Pink, Željka Mitrovića.

"Mi proceduru za oduzimanje licence pokrećemo nakon dva mjeseca neplaćanja. Prvi mjesec tolerišemo, zbog teške ekonomske situacije i problema u medijima, ali ako se to nastavi i dalje odmah pokrećemo postupak", izjavio je zamjenik predsjednika Savjeta RRA Goran Karadžić koji nije želio otkriti podatke o ukupnim dugovanjima TV Avala.

Emiteri sa nacionalnom frekvencijom mjesečno plaćaju oko 4,5 miliona dinara (oko 42.200 eura) za emitovanje programa te Blic navodi kako TV Avala duguje najmanje 9 miliona dinara jer kasni sa plaćanjem dva mjeseca.

"Nije nam namjera da nekog emitera uništimo. Tamo gdje vidimo da rješenja nema oduzimamo dozvolu. Postupak protiv Avale je u toku i mislim da rok za izmirenje obaveza prema agenciji ističe u aprilu", navodi Karadžić.

Neplaćanje naknade za emitovanje programa prema Zakonu o radio-difuziji je jedan od razloga zbog kojih se može oduzeti licenca. Uposlenici TV Avala štrajkuju posljednjih 36 dana, a račun ove TV kuće je blokiran. Opomena zbog neplaćanja računa prema RRA upućena je i na adresu TV Pink čiji je račun u blokadi za 180 miliona dinara što je više od 1,6 miliona eura.

http://teve.ba/article/6881/rra-pokrenula-postupak-protiv-avale