[ ib.kroki @ 26.12.2011. 10:48 ] @
Video sam nekoliko puta ljude koji koriste portabele verziju excela (a i ostalih MS aplikacija) pa me interesuje da li su te verzije osiromašene i da li ima razlika u odnosu na instalaciju?
[ SlobaBgd @ 26.12.2011. 11:26 ] @
Osim što su nelegalne, verzije Portable Office i sličnih paketa zapravo - nisu portable!
Najčešće se radi o velikom izvršnom fajlu (exe) koji u stvari raspakuje svoj sadržaj u neki temporary folder, i odatle pokreće pojedine programe iz paketa. Dakle, nema upisa u Registry, nema promene nekih sistemskih podešavanja, nakon korišćenja tih programa skoro da nema traga da smo ih koristili. Ali, u velikom broju slučajeva, raspakovana arhiva ostaje u maločas pomenutom temporary folderu.
Da li su takve portable verzije osiromašene? Zavisi od načina kako su pravljene, ali moje iskustvo je da im često fali neki fajl, da neka opcija ne radi kako treba...
[ ib.kroki @ 26.12.2011. 12:07 ] @
Ja sam se dvoumio da li je trial varijanta ili je neka osiromašena free verzija, kad ni jedno ni drugo.
Hvala na pojašnjenju.
[ 3okc @ 26.12.2011. 12:36 ] @
Prevaziđeno od pojave WebApps (GDocs + Live Office).

Baš ako zatreba imaš Open Office i od skora Libre Office. Vidi detalje na portableapps.com.
[ timmy @ 31.12.2011. 15:01 ] @
Citat:
3okc: Prevaziđeno od pojave WebApps (GDocs + Live Office).

Baš ako zatreba imaš Open Office i od skora Libre Office. Vidi detalje na portableapps.com.

Moz' da bude - al' obicno zamalo!

Pogotovo ako razvijate zahtevnije VBA aplikacije koje svoj izvor podataka 'vide' u nekom SQL serveru...
Kompatibilnost postoji ali se na nju ne mozemo osloniti ako je bitno da to radi stabilno.
Dakle kol'ko para tol'ko i muzike.

Pozdrav