[ stankost @ 31.12.2011. 14:12 ] @
| ovaj tv je engleska varijanta i nepostoji opcija za promenu tonskog sisitema pa bih zamolio ako neko ima damp koji ovo moze resiti ili tako nesto ...inace radi se o sasiji c8ss ,procesor je tmp87cs38n-3546 eprom 24c08 |
[ Biber NajPrvi @ 01.01.2012. 16:53 ] @
Poštovanje !
Pronađite u tonskom dijelu keramički filter sa tri nožice na kojem piše 6,5MHz i zamjenite ga sa 5,5MHz kojeg možete naći u svakom starom TV. Ton će biti OK! Pozdrav!
[ ozocko @ 05.01.2012. 15:42 ] @
nevezano za temu:
koji ekran imas unutra i jesi li resio problem?
[ stankost @ 05.01.2012. 17:19 ] @
[ Biber NajPrvi @ 07.01.2012. 02:27 ] @
Vidim da problem još nije riješen. Često su neznanjem naši gastarbajteri u Njemačkoj kupovali televizore namijenjene za Englesku. Engleski i naš sistem barem do prije par godina razlikovao se samo u MF tonskog dijela. To sam rješavao nekoliko puta jednostavnom zamjenom keramičkih rezonatora kako sam prije naveo. Ne vjerujem da mikrokontroler i memorija imaju neku posebnu ulogu, osim ako je multi sistem TV. Očito da kod vas nije taj slučaj, jer da je, ne bi bilo problema sa tonom. Zato otvorite MF modul, jer zna biti oklopljen i pronađite keramički filter kod procesora signala te ga zamijenite i problem riješite. Kod Engleza je MF tona 6,5 MHz i nisam upoznat da se eventualno mijenjao, a kod nas 5,5 MHz. Ne znam da postoji druga mogućnost, a ako netko zna za kakvu drugu varijantu, bilo bi mi zadovoljstvo čuti ju. LP!
[ stankost @ 07.01.2012. 13:36 ] @
tv je na terenu te nisam u mogucnosti jos probati ali cu brzo probati
pa se javljam ,svakako delimo misljenje i hvala na saradnji...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.