[ elektroničar @ 02.01.2012. 15:17 ] @
| Pozdrav,
potreban mi je izbornik kod reporta. Pošto mi nije porebno da se sve iz tabele ispisuje hito bih napraviti da mogu označit djelove koji će se ispisivati.
Naime kod imenika je bitno da ispisuje prezime, ime, ulicu, kučni br. itd. Pošto mi ponekad nije potreban ispis adrese već samo ime korisnika i npr djelatnost, te ostale djelove tablice potreban mi je izbornik za ispis.
Al ne tipa da napravim:
report1 (prezime, ime, ulicu, kučni br.),
report2 (ime. djelatnost, transakcije ... ).
Već ako je moguće i kako da napravim izbornik za selektiranje i tako omogućim ispis samo određenih djelova baze.
Jel to moguće i ako ima kakav primjer di? |
[ FOX028 @ 02.01.2012. 16:16 ] @
Okaci to sto si uradio pa da vidimo sta se moze uraditi.
[ elektroničar @ 03.01.2012. 15:01 ] @
ovako trebam npr. ispis tako da broj kante bude prvi stupac, a dalje da se izabereu sljedeći stupci itd..
evo upload.
[ FOX028 @ 03.01.2012. 18:16 ] @
Ne znam kako uspevas da se snadjes medju onim tabelama i formamam, cini mi se da imas neke suvisne tabele. U vise tabela imas unete iste podatke, bolje bi bilo da imas jednu tabelu sa odredjenom grupom podataka. Znaci da iste tipove podataka smestis u jednu tabelu. Moras prvo to odraditi pa tek onda da vidimo dalje.
[ elektroničar @ 04.01.2012. 08:58 ] @
Znam da se neki podaci ponavljaju primjerice volumen, posude itd..
Al jel moguće i kako generirati iz ovog da mogu birati ispis stupca kojeg želim, kako podesit unaprijed širinu stupca (dal pomoću macro naredbi)?
[ zeljko-pg @ 16.01.2012. 10:14 ] @
Evo, meni su pomogli na ovom forumu pri rjesavanju slicnog problema, pa pogledaj da li mozes iskoristiti.
http://www.elitesecurity.org/t...opstvenom-promjenljivom-izboru
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.