[ StockGuru @ 02.01.2012. 16:25 ] @
Dobro veče i srećna vam svima nova 2012. godina!

U zadnje vreme ze intenzivno bavim svojim opcijama za privremen/trajan odlazak u US/Kanadu, pa bih s tim u vezi hteo da vam postavim nekoliko pitanja koja sam vec postavljao na drugim forumima a evo ih ispod i na engleskom jeziku. Elem trenutni poslodavac u Americi je voljan da mi pomogne oko zaposlenja tamo (trenutno za njega radim od kuće), a bivši poslodavac koji je Kanađanin bi takođe mogao da mi pomogne u dobijanju radne dozvole za Kanadu (za šta su regulative malo labavije tamo), pa bih vas sve molio za mišljenje kako da ovo realizujem:


Hello,

I am a resident of Serbia and have arranged an employment in the States which I would undertake legally and move to the States on, so I am now trying to determine a route which suits me best, that is the visa category that I should (could) apply for. I don't hold a bachelorette degree but do have about 6 years of experience in sales and marketing. I am underway of attending a 1-year Cambridge course in Java programming/development which could hopefully increase my employment chances in my future employment endeavors. My question for you would be if I am eligible of applying for a H2B temporary work visa (which lasts up to 3 years) and then apply for a residence permit through the H2B employment or I should take another way around of having my employer file an application for a permanent work permit for which the process takes up to 6 years to complete. Please advise as to which route is the best to go by.

Thank You
[ Xarios @ 15.06.2012. 00:22 ] @
U kanadi imaš šanse.

U mene rođak otišao prije mjesec dana. Od države dobio stan i novac za učenj ejezika iostalih sitnih potrepština dok mu se radna dozvola ne izradi u toku 4-5 mjeseci.

Samo je bilo potrebno da imaš kod koga ćeš doć dok ne odeš u imigracioni centar u Kanadi.

A i prijatelj mi otišao prije pola godine ..eto taman kad si i ti postavio pitanje :-)

Kanada je otvorena,... i sada je vrijeme za pokret ;-)