|
[ alexlab51 @ 03.01.2012. 13:32 ] @
|
Srdacan pozdrav forumasima i svim ljudima dobre volje!
Srecna Nova godina a i sve dolazece!
Ovo je moj prvi izlazak na forum, mada pomno pratim sta se desava. Ne zelim, bar za sad, da otvaram
novu temu, ova je "otvorena" sasvim dovoljno.
Za 44250: shvatio sam da sam okasnio. Ponudjena pomoc je bila u smislu, da Ti ne stignu u koverti
6 tr. od 6 razlicitih proizvodjaca.? Naravno i dalje sam tu. Sve sto je u moci za srodne duse!
Za Mileta: javio sam se na PP, ocekujem 2 plocice za B80. Tu ce sasvim dobro obavljati posao
BDV 66D I BDV 67D. Pretpostavljam?! |
[ boro62promaja @ 03.01.2012. 13:49 ] @
Dobrodosao na forum, a cini mi se da si htio-nehtio temu vec otvorio.
Sve najbolje !
[ 44250 @ 03.01.2012. 14:13 ] @
Citat: alexlab51: Srdacan pozdrav forumasima i svim ljudima dobre volje!
Srecna Nova godina a i sve dolazece!
Ovo je moj prvi izlazak na forum, mada pomno pratim sta se desava. Ne zelim, bar za sad, da otvaram
novu temu, ova je "otvorena" sasvim dovoljno.
Za 44250: shvatio sam da sam okasnio. Ponudjena pomoc je bila u smislu, da Ti ne stignu u koverti
6 tr. od 6 razlicitih proizvodjaca.? Naravno i dalje sam tu. Sve sto je u moci za srodne duse!
Za Mileta: javio sam se na PP, ocekujem 2 plocice za B80. Tu ce sasvim dobro obavljati posao
BDV 66D I BDV 67D. Pretpostavljam?!
Opuštencija - imaću u vidu,nego
Dobro nam došao imenjače!
Mislim da su sad Aleksandri ako ništa a onda makar brojčano najjači! 
[ alexlab51 @ 03.01.2012. 16:46 ] @
Zahvaljujem na dobrodoslici i pozdrav za sve!
Ja sam ustvari, zeleo da se malko ukljucim, razmenimo iskustva i pomognem kad i koliko mogu ali,
omaklo se, pa sam nehotice otvorio temu. Naime imam 4 para BDV66D i BDV67D pa bih da ih uposlim.
Od Mileta sam PP porucio 2 PCB za ovaj amp, nadam se kad se odmori od Nove godine i Bozica da
ce ih poslati pa da se latimo posla. U medjuvremenu da ne sedim dzaba (a i da vas zagolicam)
pakujem stereo verziju AV400 od E. Holltona. Kako ide, bicete pravovremeno obavesteni.
[ 44250 @ 03.01.2012. 16:51 ] @
Daj slike i fajlove tog AV400 od mr. E.Holltona na uvid-o'ma! :-) da i mi ostali vidimo o cemu se radi.
[ alexlab51 @ 03.01.2012. 18:10 ] @
Pa jedan od njegovih ranijih projekata(sada aussieamplifiers) ja sam od prijatelja dobio gotov modul na
opservaciju i kloniranje, i kada sam sve odradio nasao sam na netu jos sijaset varijanti i detalja s njim u vezi.
Nisam bio spreman na brzo delanje tako da nemam fotke svojih plocica(ha, 10x20cm i nije bas plocica) ali imam
fotose originalnog modula i ona koju sam ja crtao, u dlaku je ista s tim sto je dodata trijacka zastita na izlazu.
Nisam ovo ranije praktikovao, valjda cu da se snadjem da okacim slikice i pdf.
Probah, al ne ide??? Moze li "pomoc prijatelja"?

[ 44250 @ 03.01.2012. 18:17 ] @
Ispod svakog tvog posta u donjem desnom uglu imas opciju "Upload uz poruku". Prvo otkucas i postavis tekst,a onda preko te opcije postavljas slike. Ako je u pitanju jpeg i png fajl mozes dodati i thumbnail(pozeljno) ili cijelu sliku. pdf,txt i ostale fajlove mozes samo da postavis,ne postoji opcija "dodaj thumbnail/sliku". 'Ajd' sad polako... :-)
[ APEXaudio @ 03.01.2012. 18:54 ] @
Ovaj AV400 me je podsetio na nesto moje od pre desetak godina, sema je skoro ista ali sa DC servom, zastitom i 5 parova izlaznih, pogledajte post #35 na diyaudio.com forumu http://www.diyaudio.com/forums...-servo-mosfet-amplifier-4.html
[ alexlab51 @ 03.01.2012. 18:59 ] @
Uff, pa i nije nesto tesko, ali posle pravih saveta, hvala. E a sad moramo na drugi posao da zaradimo neku paru.
Stigao na "kanal" pre sat vremena jedan LIMIT L15APRO act.spk. kazu odjednom stao. Znajuci kakvo je "jahanje"
u pitanju dobro da je samo stao a ne, i pao. Pozdrav!
[ zeoN_Rider @ 03.01.2012. 19:10 ] @
Citat: alexlab51
Stigao na "kanal" pre sat vremena jedan LIMIT L15APRO act.spk. kazu odjednom stao. Znajuci kakvo je "jahanje"
Šta reći, jad i beda.
[ 44250 @ 03.01.2012. 19:13 ] @
Imenjace,cime se bavis,od cega zivis? Rekao bi da je neki servis u pitanju,dobro nam je dosao svako,ali znalci...oni su na cijeni! :-)
[ viktor1986 @ 03.01.2012. 19:37 ] @
Neki to rade ovako...

[ APEXaudio @ 03.01.2012. 20:35 ] @
Lepo, sminka najbolje prodaje svaki proizvod :)
[ alexlab51 @ 03.01.2012. 22:13 ] @
Ovaj AV400 na ovom mestu i u ovom trenutku nije bitan, jer sam rekao da cu da se zanimam s njim da ne
sedim dzaba dok mi g.Mile ne posalje plocice.
Drugo nesto je meni mnogo bitnije. Ovo nije patetika. Naime od pre par sati sam shvatio sta znaci imati
toliko ljudi oko sebe koji iskazuju neskriveno interesovanje za ono sto radis, hoce s tobom da podele i po-
mognu koliko god mogu. Mojim prijateljima i ljudima iz okruzenja nikad nije bilo zanimljivo. Uglavnom se
svodilo na to;" aha, ti bese pravis neka pojacala".???
Drago mi je da je i g.Mile prisutan, ocekujem plocice.?
[ 44250 @ 04.01.2012. 20:43 ] @
Ne reče čime se baviš? Mislim na zaposlenje jer sam po gore onom postu naslutio da se baviš servisiranjem elektronike.
Citat: alexlab51: Uff, pa i nije nesto tesko, ali posle pravih saveta, hvala. E a sad moramo na drugi posao da zaradimo neku paru.
[ aleksandara 93 @ 04.01.2012. 21:17 ] @
@APEXaudio
Planiram da radim Vaše pojačalo pa me zanima da li imate layot(valjda se tako zove) sa strane elemenata?
Isto pcb samo treba da se odštampa i prenese na pločicu bez ikakovog okretanja?
Ja sam gledao i deluje mi tako ali sigurnije da pitam...
Hvala!
Edit: es ne prihvata pa mora ovako http://uploading.com/files/e169e368/AX12PCB.pdf/
[ alexlab51 @ 04.01.2012. 22:14 ] @
Za 44250
Imenjace baci pogled na PP. Inace napravio sam gresku ja sam ipak vise voljan da uradim
D14 ali nije na odmet i B80.
[ 44250 @ 04.01.2012. 22:16 ] @
Natpis "B80" treba na papiru da bude naopako napisan,a raspored/layout imas na prvoj strani teme "APEX AX12(B80) u 44250 izvedbi" - negdje pred kraj sam postavio sve potrebne fajlove,sve u jednom postu. (sad cu da citam pp)
[ alexlab51 @ 04.01.2012. 23:20 ] @
Za: ACA 93
Puno imenjaka ha! Imenjace nema potrebe mnogo da brigas, jednostavno je.
JPG koji si okacio uradi u miror formi odnosno necitajuce odnosno naopako,
tako odstampaj kad to stavis na plocicu i prepeglas bice ono sto treba.
Samo napred!
[ aleksandara 93 @ 05.01.2012. 00:34 ] @
Citat: 44250: Natpis "B80" treba na papiru da bude naopako napisan,a raspored/layout imas na prvoj strani teme "APEX AX12(B80) u 44250 izvedbi" - negdje pred kraj sam postavio sve potrebne fajlove,sve u jednom postu.
Znači ipak treba da se slika okrene....
Ja gledao i sve mi nekako i dobro ovo.
Layot sam mislio da odštampam pa prenesem na gornoj strani pločice, ovaj layot ima vodove i vrednost i ne znam da li te vrednosti neće da budu previše sitne, probaćemo pa videti
Citat: alexlab51: JPG koji si okacio uradi u miror formi odnosno necitajuce odnosno naopako, tako odstampaj kad to stavis na plocicu i prepeglas bice ono sto treba.
Ok hvala.
Sutra ću pokušati u programu da okrenem to a sad krevet....
Pozdrav!
[ 44250 @ 05.01.2012. 06:17 ] @
Raspored peglaj tek nakon sto ojedes i od tonera ocistis donju stranu. Dakle kad dodjes do toga da imas cist ojeden bakar sa donje strane,izbusi dve dijagonalno najudaljenije rupe pa postavi mirror-toner rasporeda na gornju stranu ploce,okreni prema suncu ili sijalici i lijepo pozicioniraj. Kad to poriktas lijepo ucvrsti toner-papir za plocicu,jer ce i milimetarsko pomjeranje unistiti smisao cijelog postupka. Kad lijepo to opeglas,natopi papir i plocicu u vodi pa ocisti papir. Tek onda premazi bakarni dio plocice rastvorom kalafonijuma u razredjivacu ili acetonu ALI PAZLJIVO da ti taj rastvor ne dodje do tonera gornje strane i ne unisti prethodno uradjenu stampu. Ako ti se slucajno i slije neka kap,nemoj da je brises sacekaj da se osusi najvjerovatnije se toner nece razliti. Ako ces kalajisati plocicu,takodje je kalajisi nakon stampanja tonera sa gornje strane. Ovaj raspored radnji je bitan jer ces tako dobiti najbolje rezultate,barem se meni tako pokazalo. I da,stampanje strogo crno-bijelo,meni se siva,crvena i zuta nikako nisu htjele ocrtati a crna se najbolje prenosila. Pozdrav i javi slikama kako si prosao!
[ aleksandara 93 @ 05.01.2012. 07:18 ] @
Puno hvala za uputstvo!
Za pozicioniranje ne bi se toga setio, mislio sam isto kao donju stranu kad ojedem samo da prepeglam...
Kalaisanje ću ipak raditi, a ide prvo busenje pa kalaisanje ili obrnuto?
A za layot ću im reći da bude samo crno belo, jedino ne znam kad se to odštampa i prenese kako će izgledati na pločici, da ne bude mnogo sitno zbog toga sam i trazio layot sa C1, R5....
Samo kad bi danas stigla pločica....
Pozdrav!
[ 44250 @ 05.01.2012. 09:49 ] @
Bude sve ok ako se dobro prepegla-od toga sve zavisi. Ne treba gurati temperaturu u nebesa jer se onda toner-linije razliju mada mnoge pegle u cijeni od 10e ni ne mogu dostici tako visoku temperaturu i slobodno se mogu pojacati do kraja. Stara ROWENTA je opasna i na njoj ne treba ici do krajnje temperature,a KENO,QUART,BEKO... mogu. Ipak radije idi na duze peglanje nizom temp. nego kratko a visom temp. Sve je stvar prakse i zavisi od same pegle. I da,ja bi prvo kalajisao pa onda busio,jednostavnije je kalajisati preko ravne povrsine nego preko rupica. Kad budes kalajisao pazi da ne pregrijes plocicu da ti se ne bi rastopio i razlio toner sa rasporedom. Pogledaj kako je nikko-u to ispalo u "AX-14 sa PSU5 stabilizatorom" temi,on je to uradio svjetski!
[ aleksandara 93 @ 05.01.2012. 17:41 ] @
Citat: 44250: Bude sve ok ako se dobro prepegla-od toga sve zavisi. Ne treba gurati temperaturu u nebesa jer se onda toner-linije razliju !
Od temperature mnogo zavisi, ja sam baš mislio visoka temperatura i na brzinu ali totalno je suprotno!
Citat: 44250: Pogledaj kako je nikko-u to ispalo u "AX-14 sa PSU5 stabilizatorom" temi,on je to uradio svjetski!
Ma Nikko radi to profesionalno, ja sam zadovolja ako upola dobro uradim kao on
Stigla mi je pločica danas kad nisam bio kod kuće pa sam tek sad radio...
Prvu stvar sam zeznuo kada sam na brzinu napravio layot 47,5X82,5mm a treba više zbog +45,-45 i Gnd sa strane a video sam tek kad sam trebao da peglam to
Pločica je uspela iz prve sem što je na par mesta se razlio toner pa sam iglom to sredio...
Drugu stvar sam zeznuo u ojedanju, napravio rastvor ubacio pločicu ali nisam obratio paznju na vreme pa je na nekim vodovima sa strane počeo da se skida toner...
Kada sam kalaisao to se ne primećuje toliko, možda se ne vidi sa slika ali pločica je ipak ispala ok.
Sada samo treba da se skine višak sa strane i bušenje...
Pozdrav!
[ 44250 @ 05.01.2012. 17:57 ] @
Bravo ime! Ma rekoh ja da to nije bauk,treba se samo slobodno upustiti u posao i ne razočarati se ako i ne uspije iz prve jer se dade popraviti,treba samo imati spremne kopije! Sad bi mi bilo lako pametovati oko veličine rasporeda,sad znaš i sam...
Ma samo napred!
Jedino mi nije jasno zašto ti je pločica onako neravno odsječena?
[ aleksandara 93 @ 05.01.2012. 18:56 ] @
Citat: 44250: Jedino mi nije jasno zašto ti je pločica onako neravno odsječena?
Posuda u u koju sam stavljao nije bila dovoljno široka a već sam bio napravio rastvor u njoj a i oštetio bih toner da sam sekao tako da sam sečicama krajeve skratio, nisam tako trebao ali jbg, iseći ću to kako treba...
Da ti ne pišem na pp možda i ostalima koristi, program koji sam koristio za pravljenje pcb-a u pdf se zove inkscape, ima i za win i linux...
Program ima opciju poveća/smanji na potrebnu veličinu, samo ubacite sliku obeležite je i iznad ima W i H gde upišete dimenzija a pored namestite cm,mm....
Samo nemojte kao ja da ne obratite paznju da li pored slike ima neka oznaka koja će uticati na dimenzije kao meni danas layot.
Isto tako levo od toga ima X i Y gde možete pravilno da rasporedite nekoliko pcb-a na listu, npr svi po veritakli/horizontali imaju isti x/y broj...
A ima i "okretanje u ogledalu" to se nalazi na istoj gde su i predhodne opcije sa leve strane skoro pa napočetku, zove se "flip selected object horizontally H" ili "flip selected object veritcally W", danas sam to otkrio imenjače
Većina ima programe za pcb ali ko nema preporučio bih ovaj...
Pozdrav!
[ alexlab51 @ 05.01.2012. 21:09 ] @
Pozdrav! Koliko vidim imenjaci se latili posla pa delju li delju. Samo napred. Sad cu i ja, ima razlog.
Za sad ostavljam po strani AV400, stigle plocice za D14,hvala Mile na brzoj isporuci.
Imenjace 44250 Ti si ga radio, jesi li prelazio +-50V i koje si izl. tr. stavio|
[ 44250 @ 05.01.2012. 21:18 ] @
Nisam D14,počeo sam AX12 ali su radovi oko njega stali jer sam počeo neke druge radove u kući pa dok to ne završim ne pipam elektroniku. Ima tekstova o D14 u Elektroničarevoj temi http://www.elitesecurity.org/t443106-Apex-pojacalo ,koliko se sjećam Mile je tu pisao o naponima napajanja sa određenim tranzistorima u izlazu,po njihovom maksimalnom Uce pa je tu bilo razlike ako se koriste BDW.TIP ili drugi tranzistori... Pretrči to,sigurno ćeš brzo naći post u kojem se o topme govori. Sretan rad!
(i ne zaboravi onu masu što ide sa zvjezdišta ka ulaznom konektoru,ja sam prvi to previdjeo a često se i drugima dešav,koliko sam čitao na diyaudio.com)
[ alexlab51 @ 05.01.2012. 21:35 ] @
Hvala na upozorenju! A to verovatno pravis novi razmestaj po kuci da bi imale gde da stanu
sledece "ljute masine"!?
[ 44250 @ 06.01.2012. 05:38 ] @
Ha ha ma ne radim to nego sredjujem djeciju sobu(rigips,ravnajuci sloj,podno grijanje.plocice,moleraj...) mada mozda se i to pojavi kao kolateralna korist! 
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|