[ Stexman @ 05.01.2012. 16:38 ] @
Pozdrav svima i srecni praznici!

Trebalo bi da kupim zvucne kartice za jednu radio stanicu koja se upravo pokrece, pa sam skoro bio siguran sta uzeti dok nisam naleteo na jednog prijatelja koji mi je poremetio planove savetom da kupim USB verziju kartice!?

Naime on tvrdi(a ja ne verujem), da je USB varijanta mnogo brza(u smislu latencije) od PCI verzije iste ili slicne kartice, pa me zanima vase misljenje i iskustva?

Druga stvar je savet, koju karticu da kupim za racunare koji emituju program, a koju za racunar na kom bi se snimale reklame, jinglovi, najave... Dali da za sve uzmem istu karticu? I da to bude u cenovnom rangu od oko 150 evra?
Hvala.
[ Kovacevic Vladimir @ 05.01.2012. 17:06 ] @
Hvala za čestitku!
Sve najbolje i Tebi!

Na jedan deo pitanja ima dosta odgovora ovog tipa:

To answer your original question "USB vs PCI", in theory PCI would be better since USB has a shared bandwidth; but this might not a problem in the real world. It would depend on what other USB devices you had connected to the PC.


A, dodao bih i ovo:
https://www.google.com/webhp?h...p;bih=569&pf=p&pdl=500

Pozdrav
[ elektrostudio @ 06.01.2012. 14:23 ] @
Posto sam predajnik za FM i nema neki kvalitet (zakonski i tehnicki ogranicen) propusni opdeg je do 15kHz i stoga je samo bitno da imas sto manje smetnje i sum. Prema tome svaka malo bolja kartica ce odraditi posao (Audigy SB) te se nemoj mnogo truditi oko toga. Samo obezbedi kvalitetne veze konektora u celom sistenu i odvoj signalne kablove od mreznih napajanja i sve ce biti u redu. Pazi samo da uzemljenja budu dobra i to je to.