|
[ aster @ 24.02.2004. 00:42 ] @
| Skinuo sam Operu (7.23 Final) i podesio slova koja su vec renderovana u gnome-u i koja se korektno prikazuju i u Operi, medjutim samo onda kada dokument na koji odem koristi te fontove, u suprotnom prikazuje neka njegova, za koja nisam nasao gde ih definise, i koja su u najmanju ruku vrlo necitka bez "anti-aliasinga". A ako predjem u style-->user mode, onda se prikazuju slova (fontovi) koje sam definisao, ali osim toga nista vise (boja, frejmovi itd.). Uostalom, evo kako izgleda kada dodjem na ovaj sajt:
 |
[ kUdtiHaEX @ 24.02.2004. 10:47 ] @
Nisi jedini, i ja imam taj problem sa swim browserima 
[ DilanDog @ 24.02.2004. 14:34 ] @
Pokusaj sa Arial fontom postavi, da ti na svakom type-u bude on primarni, postavi minimum font size da ti bude 12 i to bi trebalo da bude ok. Ja sam tako resio problem.
[ VRider @ 24.02.2004. 14:50 ] @
Bez VRider nista ne pravis. 
Ako je to primer ruznih fontova, zaista bi voleo da vidim neke lepe.
[ aster @ 24.02.2004. 19:11 ] @
Dakle, u pitanju je Galeon, i pre nego me pitas zasto i dalje ne koristim isti :) recu cu da je kod mene, uzasno spor, pogotovu ako otvorim >4-5 taba, za razliku od opere koja je visestruko brza.
[ aster @ 24.02.2004. 19:17 ] @
Citat: DilanDog:
Pokusaj sa Arial fontom postavi, da ti na svakom type-u bude on primarni, postavi minimum font size da ti bude 12 i to bi trebalo da bude ok. Ja sam tako resio problem.
Arial font nemam u Gnome okruzenju (u pitanju je default Slackware 9.1 instalacija), jednostavno postoje drugi fontovi koji se fino renderuju i do sada, nisam imao potrebe da dovlacim true type fontove iz windowsa. Ipak povecao sam min. font size na 12, kako si i predlozio, i prikaz je donekle bio bolji, ali i dalje bez anti aliasing-a (sto je i bilo za ocekivati). Inace u operi sam podesio da za sve tipove koristi "Bitstream Vera Sans" koji se dobro prikazuje u Gnome-u (vidi se iz screen shoota, izgled fontova u meniju) a samo za Preformated text, Forms text field multiline, CSS font-family monospace i E-mail compose text sam postavio "Courier [ibm]" koji se opet dobro prikazuje.
Neki predlog? :)
Mozda da ubacim u /etc/fonts/fonts.conf i direktorijume (ako saznam) iz kojih Opera "dovlaci" te fontove? Ali kako sam imao veoma "zamorna" iskustva sa podesavanjima vezanim za fonts.conf, sacekacu prvo vase sugestije. :)
[ VRider @ 24.02.2004. 20:31 ] @
Da izgleda lepo, izgleda! 
[ VRider @ 26.02.2004. 20:27 ] @
Resim se i ja da ukljucim antialiiasing (u mozilli). Sve lepo odradim i na kraju dobijem slican problem k'o i ti. Svaki sajt koji sam bira fontove je prikazan kako treba. Ako stavim da sajt ne moze da bira fontove, nego da idu oni koje je zelim, koji god font da izaberem, nema antialiasinga. 
[ Milan Aksic @ 27.02.2004. 02:10 ] @
Resenje prezentuje cika Mahmood, na veoma razumljiv nacin: http://www.mahmood.tv/index.php/docs/125
Assalamu alaikum, cika Mahmood :)
ali za detalje, vredi pogledati i: http://www.mozilla.org/unix/customizing.html
[ VRider @ 27.02.2004. 14:45 ] @
Taj isti tutorial sam nasao na milion mesta, ali to nije to. Antialiasing radi (za sajtove koji koriste odgovarajuce fontove) kad je opcija "Allow documents to use other fonts" cekirana. Kad, medjutim, nije cekirana, koji god font da stavim, antialiasinga nema.
[ Milan Aksic @ 28.02.2004. 06:14 ] @
U pravu si, tako je. Ja sam ranije koristio Mozillu, i ovaj problem sam tada resio tako sto sam u user.css naznacio, da onda kada ne moze da nadje odgovarajuci fontove, ne "uzima" bitmap fontove za prikazivanje. Na zalost, kao sto napisah, Mozillu sam ranije koristio i ne secam se kako to konkretno treba uraditi, u .css fajlu.
Medjutim, mozes da skines da "skines" novije "Mozilla browsere" sa kojima neces imati tih problema, stavise, uopste neces trebati da ih podesavas, da bi prikazivali fontove na ovaj nacin. U pitanju su "FireBird, FireFox..." ali sa "xft" podrskom.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|