[ old.man @ 10.01.2012. 16:39 ] @
uhhh ... e ovako namerio sam da dok je zima preskeniram komplete nekih časopisa.. PC je ASUS K50C, scaner HP scanjet 2400c koji sa instaliranim softverom koji je stigao na original CD-u neće ni da se pokrene. Pokrenuo sam ga sa SW isto od 2400c, ali kupljenim par godina kasnije- novija verzija. Nisam bio zadovoljan, pa sam sa HP sajta skinuo najnoviju verziju, koja, em što kod mene nije radila, em kad je deinstaliraš, ona nekako ostane, ili mi bar prikaže da je ostala ![]() .... što je rezutiralo sa format c: + reinstalacija sistema .. zaboravih u pitanju je win XP sp2 (izgleda da je tema za "MadZone" ![]() Jeli neko imao ovakav problem ? Imam i HP Scanjet 3400, stariji i malo robustniji. Sa njegovim drajverom+SW imam otprilike ono sto mi treba. Staviš list, uradiš privju, odrediš region koji treba da se skenira podesiš rezoluciju i ostalo ....i posle samo ideš "save as" kolko puta treba, bez podešavanja izmedju dva skeniranja, dok kod 2400 PRE SVAKOG POJEDINAĆNOG SKENIRANJA MORAŠ DA PODEŠAVAŠ 300 ČUDA. ali..3400 ne može da radi na USB, a na ASUS-u nemam LPT ![]() Eto to je problem... Znači treba SW kojim mogu da podesim region, rezoluciju i ostalo , pa onda samo da menjam listove časopisa i klikam na scan. Ako ima još i mogućnost da, kad završim sa jednim izdanjem časopisa, ga konvertujem u pdf, još bolje... ako nema, tu je freware "Primo" Eto drugari... ako neko može da pomogne, bio bih mu vrlo zahvalan. |