[ zorankiza022 @ 11.01.2012. 08:23 ] @
nemogu da instaliram ni jedan windows na kom jednostavno dodje donekle i ugasi se jednostavno.sta to moze biti?
[ Miroslav Jeftić @ 11.01.2012. 08:48 ] @
Verovatno neki hardverski problem - ram memorija najčešće, mada može biti i napajanje, hard disk, matična ploča, grafika... ako nisi u mogućnosti da sam proveravaš ispravnost pojedinačnih komponenti, najbolje da odneseš računar u neki servis
[ calexx @ 11.01.2012. 08:50 ] @
Jedini je problem što će servis samo za dobar dan da mu uzme više nego što je platio komp pa ne verujem da se to isplati. ;)

Nešto nije u redu.
Sad bi valjda trebalo da pozovemo nekoga ko gleda u zvezde i kristalnu kuglu pa da razmišljamo šta se dešava. Evo na primer, nestane struja u tom trenutku. Disk sa koga instaliraš ima rupu na nekom mestu i onda tu zapne ili je samo do pola narezan i nema dalje. Hard je toliko mali da ne može da se instalira. Možda uopšte i nemaš hard.
[ zorankiza022 @ 11.01.2012. 08:57 ] @
hard disk sam menjao,stavljao ispravan i opet isto,graficku nemam da zamenim,ram memoriju imam ali se boji da je ubodem.jer ako je neispravna maticna ploca jel moze da sprzi ram memoriju?
[ Miroslav Jeftić @ 11.01.2012. 09:05 ] @
Ne bi trebalo da bude problema, naravno pre nego što zameniš neku komponentu prethodno isključi sve iz struje
[ lonelyrider_44 @ 11.01.2012. 09:06 ] @
Verovatno je do rupe u hardu. :) Može biti svašta, ali kad god sam imao problem sa ramom, kompjuter se nije gasio, samo je izbacivao poruku da ne može da kopira neki fajl. A ako se komp gasi, onda bih rekao da to eliminiše ram. Da li uvek stane na istom mestu? Ako da, na kom tačno?
Možda se cpu pregreva, proveri da se nije nakupilo prašine na hladnjaku, proveri u bios-u kolika je temperatura na njemu, probaj od nekog da pozajmiš napajanje pa zameni i vidi kako će onda raditi. Isto možeš da uradiš i sa hardom, ako problem nije rešen zamenom napajanja.
Ili odnesi u servis. :)
[ Miroslav Jeftić @ 11.01.2012. 09:16 ] @
^^Moguće je i da je napajanje... čim se malo optereti sistem on se ugasi, ne verujem da se procesor toliko brzo pregrevao osim ako je crkao ventilator, a to bi se valjda čulo

Citat:
calexx: Jedini je problem što će servis samo za dobar dan da mu uzme više nego što je platio komp pa ne verujem da se to isplati.

Kako koji servis. Ja sam imao sličan problem i do kraja sam zamenio grafiku i napajanje - pošto sam nove delove kupio kod njih, ugradnju/testiranje mi nisu ni naplatili
[ zorankiza022 @ 11.01.2012. 09:42 ] @
na windows 7 obicno stane kod loading windows ali kod drugog kruga ocitavanja,a kod xp posle formatiranja,i jednom mi je cak izbacio da ne moze da ocita neki fajl.
[ calexx @ 11.01.2012. 10:09 ] @
A sad da se vratimo na početak. Koji komp (detalji o ploči, memoriji, hardu, grafičkoj) i koji tačno Windows? Da nisi možda počeo da instaliraš 7 na one krševe?
[ mish_ns @ 11.01.2012. 10:10 ] @
Verovatno je do napajanja...
Imao sam sličan problem kod drugara.

Posle zamene napajanja win se instalirao i sve radi ok.

Bilo bi dobro ako bi imao neko napajanje da probaš da zameniš.
[ citizenx @ 11.01.2012. 19:46 ] @
kakav je hdd (ATA, SATA, SATA2). Ako je sata ili sata2, a ti imas neku staru maticnu plocu, onda je sasvim normalno to sto "instalacija stane na pola", jer stare maticne ploce ne mogu da prepoznaju SATA i SATA2 hard diskove. Pokusaj da u bios-u ukljucis sata drajvere. Ako su ukljuceni, a ti i dalje ne mozes da instaliras windows, imas nekoliko opcija:
1. da skines sata drajvere za plocu koju imas i prekopiras ih na flopi disketu, pa kad pokreces instalaciju u delu kad te pita da li zelis da instaliras dodatne drajvere pritisnes F6, ubacis disketu, i nakon par sekundi, ploca ce prepoznati hdd.
2. ako nemas FDD (flopy disk drive) i nemas disketu, onda je resenje da skines sata drajvere i integrises ih u instalaciju operativnog sistema pomocu specijalizovanog besplatnog software-a, nLite

to su neke osnove od kojih bi trebao poceti, mada bi bilo najbolje da napises kakvu ti tacno gresku izbacuje win, kako bi ti mogli pomoci...pozz
[ alasalas @ 11.01.2012. 20:25 ] @
@citizenx
To o cemu ti pricas ima veza sa instalacijom XP-a na SATA disk. XP do defaultu nema podrsku za SATA pa moras da ubacujes tokom drajvere tokom instalacije ili da podesis IDE mod u BIOS-u za hard. Za Win7 to nije potrebno.

Citat:
calexx: A sad da se vratimo na početak. Koji komp (detalji o ploči, memoriji, hardu, grafičkoj) i koji tačno Windows? Da nisi možda počeo da instaliraš 7 na one krševe?

Hehe, valjda ne pokusava na ovom laptopu da instalira Win7?
[ zoran_dojkic @ 11.01.2012. 21:40 ] @
Citat:
alasalas: @citizenx
Hehe, valjda ne pokusava na ovom laptopu da instalira Win7?
[ citizenx @ 11.01.2012. 21:53 ] @
omg sad vidim o kakvoj se "masini" radi. to je isto kao kad bi u ficu stavio ferarijev motor i onda se cudis sto ti ne radi..baci taj laptop i kupi nesto zglavno, sa tim sranjem ces samo nervirati.
[ Machiavelli... @ 11.01.2012. 23:09 ] @
Kladim se na memoriju. Izvadi jedan modul i probaj instalaciju, ako padne zameni ih.
[ bole_i @ 12.01.2012. 07:45 ] @
Zar ti nije lakse da skines neki knopix ili mislim da ima i win xp koji mogu podici sistem sa cd-a. otkacis HDD i probas. Ako funkcionise znaci da je do HDD tj. greska u vezi sa HDD. U suprotnom trazis gresku dalje ...
[ mish_ns @ 12.01.2012. 07:54 ] @
Ima na Hiren's Boot CD-u Windows XP Mini ako se ne varam.