[ nenadmarkovic12 @ 14.01.2012. 22:45 ] @
| Ljudi, kupio sam juce laptop Asus x54, nazalost danas sam nesto radio ne znam ni sta toliko strasno osim sto sam drajvere za bluetooth instlairao posto nisu hteli da rade i pao mi je sistem.... ali nije tome kraj
posto znam da laptop u sebi ima originalan sistem windows 7... restartujem komp. pritisnem F9 i podesim da krene reinstalacija... kad je to zavrsilo pokrece se sistem i pise nesto tipa "Prvo pokretanje molimo sacekajte..." sacekam ja... pokrene ga i posle nekoliko sekundi kad ga pokrene restartuje se laptop... i tako jedno 10x mi se restartovao.... molio bih sve ljude da mi pomognu posto sam ocajan :( |
[ Binary Mind @ 14.01.2012. 23:36 ] @
Ako sam dobro razumeo laptop ima recovery particiju sa originalnim Windows 7. Ti si uspesno pokrenuo restore proces preko F9 i nakon zavrsenog recovery procesa laptop se restartuje u nedogled? Ako su juce kupio laptop, u ponedeljak idi tamo gde si kupio laptop, sa sve laptopom i reklamiraj ga...
[ nenadmarkovic12 @ 14.01.2012. 23:53 ] @
upravo tako... ali moguce da sam pogresio sto sam instalirao bluetooth a vec je bilo instalirano...
[ nenadmarkovic12 @ 14.01.2012. 23:59 ] @
danas sam napravio backup kad je radilo sve kako treba... sad se sve to zavrsilo i ponovo ista prica... ;((
ili da skinem sam windwos 7 starter pa da instaliram? samo ne znam gde mogu da ga skinem :(
[Ovu poruku je menjao nenadmarkovic12 dana 15.01.2012. u 01:11 GMT+1]
[ Binary Mind @ 15.01.2012. 00:27 ] @
Ne zezaj se dok je laptop nov. Odnesi ga na reklamaciju. Restore to factory settings mora da radi. Ako ne radi nesto nije u redu. Windows 7 Starter je najosnovnija instalacija Windows 7. Taj racunar moze dobro da radi i sa kompletnijim instalacijama Windows 7 kao sto je Home Premium pa sak i Ultimate. Inace na ES-u nije dozvoljeno diskutovati o piratskom softveru niti o tome gde ima da se skine isti.
[ nenadmarkovic12 @ 15.01.2012. 00:34 ] @
Oke, odnecu ga u ponedeljak... nadam se da nece dugo da ga zadrze posto nisam iz Beograda... ako ga verovatno tamo servisiraju...
Pa jel to znaci da mogu da instaliram windwows premium ili ultimate i da ga registrujem sa istim kodom koji mi sluzi za starter? imam nalepnicu sa kodom za starter pa zato pitam... :)
e da, da li ima na microsoftovom sajtu opcija da legalno skinem sistem a da ne placam?
[ Binary Mind @ 15.01.2012. 00:51 ] @
Odgovor na prvo pitanje je "Ne." Sa tom nalepnicom mozes registrovati samo Starter... Ako hoces da uradis upgrade verzije Windows 7 moras da platis.
Sto se tice drugog pitanja i tu je odgovor "Ne." Finalnu verziju Windows-a (ne Beta ili Release Candidate) ne mozes skinuti kao obican smrtnik a da bude legalan i besplatan
[ nenadmarkovic12 @ 15.01.2012. 12:38 ] @
zanima me jos nesto... posto je laptop asus... a ja sam sam "reinstalirao" tj. uradi backup da li gubim garanciju zbog toga?
[ Binary Mind @ 15.01.2012. 14:14 ] @
Ne gubis garanciju za takve stvari.
[ nenadmarkovic12 @ 15.01.2012. 18:03 ] @
imam jos jedno pitanje... posto mi je originalni sistem instaliran... da li mogu da ga narezem i da bude butabilan?
[ Pajica Ristic @ 15.01.2012. 20:20 ] @
mislim da si mozda trebao sa njim dobiti taj windows starter koji je tu vec instaliran...
[ Miroslav Cvejić @ 15.01.2012. 20:49 ] @
Taj Windows7 starter je toliko ogoljen da dalje nisu mogli a da ima GUI. Nema tu instalacionog diska.
[ nenadmarkovic12 @ 15.01.2012. 23:25 ] @
nisam dobio cd, nego su mi rekli da imam na neku skrivenu particiju... ali to pokrecem iz dosa kao backup... a da skinem piratsku verziju i registrujem je?
[ citerce @ 29.01.2012. 03:32 ] @
jesi procitao da ti je receno da nema diskusuje o piratskim rjesenjima ?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|