[ bane95 @ 14.01.2012. 23:00 ] @
Ovako imam PC racunar koji zelim prodati pa me interusuju vasa misljenja o cjeni ...mislim koliko mogu dobiti za njega sad ???

Kuciste :KUCISTE FRONTIER FA08A-BK 400W
Maticna :ASUS M2V-MX
Memorija: 1 gb DDR2
Grafika integrisana 256 MB
Procesor :AMD ATHLON 64 PROCESSOR 3000+ 1.8 GHz

Monitor :19'' LCD Hanns.G HC194DP
Masina je stara oko 5 godina ne vise ...
Hvala unaprijed
[ Binary Mind @ 14.01.2012. 23:14 ] @
Ako dobijes 100 evra za sve komponente koje si naveo dobro je.
[ bane95 @ 15.01.2012. 10:14 ] @
Citat:
Binary Mind: Ako dobijes 100 evra za sve komponente koje si naveo dobro je.

Jel sa monitorom ili bez ???
[ Miroslav Cvejić @ 15.01.2012. 10:45 ] @
Sve komplet, računar i monitor.
[ bane95 @ 15.01.2012. 10:50 ] @
Ok momci hvala
[ Teratron @ 15.01.2012. 10:59 ] @
Sve zavisi.
Ako zivite u nekom vecem gradu sa prodajom ce te gotovo uvek,sigurno proci gore .Ako pak zivite u nekom omanjem gradu ili selu ,uvek ce te proci bolje .
[ marelli @ 15.01.2012. 11:08 ] @
80-90 jura max ... bi ja recimo dao

monitori CRT od 15 inča mož da nađeš i za 500 kinti ....

ali ako nađeš nekoga i prehebesch ga za 100 jura, na konju si
[ bane95 @ 15.01.2012. 12:49 ] @
Citat:
marelli: 80-90 jura max ... bi ja recimo dao

monitori CRT od 15 inča mož da nađeš i za 500 kinti ....

ali ako nađeš nekoga i prehebesch ga za 100 jura, na konju si

Marreli monitor je plazma 19"

Citat:
Teratron: Sve zavisi.
Ako zivite u nekom vecem gradu sa prodajom ce te gotovo uvek,sigurno proci gore .Ako pak zivite u nekom omanjem gradu ili selu ,uvek ce te proci bolje .

Zivim na selu
[ Miroslav Cvejić @ 15.01.2012. 13:07 ] @
Za svaku komponentu postoje 2 cene, jedna za koju biste je kupili i druga za koju biste je prodali.

Ja sam pre par dana dobio laptop za 60€ a siguran sam da ga sada mogu prodati za bar 200€. Sve zavisi koliko je prodavac nestprljiv i neiskusan, kao i koliko je kupac iskusan i strpljiv.

E sad, da ne ulazimo dalje u offtopic, za gorepomenutu konfiguraciju sa monitorm će ti u nekom servisu za otkup ponuditi 50€, dok je možeš bez griže savesti prodati za 100€ (ako je 100% isrpavno) nekom u kraju.
[ bane95 @ 15.01.2012. 13:09 ] @
Citat:
Miroslav Cvejić: Za svaku komponentu postoje 2 cene, jedna za koju biste je kupili i druga za koju biste je prodali. ;)

Ja sam pre par dana dobio laptop za 60€ a siguran sam da ga sada mogu prodati za bar 200€. Sve zavisi koliko je prodavac nestprljiv i neiskusan, kao i koliko je kupac iskusan i strpljiv. :)

E sad, da ne ulazimo dalje u offtopic, za gorepomenutu konfiguraciju sa monitorm će ti u nekom servisu za otkup ponuditi 50€, dok je možeš bez griže savesti prodati za 100€ (ako je 100% isrpavno) nekom u kraju.

Ma da u parvu si :)
Vidicu kako ce sve to prci mozda ga i ne prodam a mozda da :D
[ medvedic @ 16.01.2012. 09:06 ] @
Ako ga prodajes u delovima uvek mozes da izvuces nesto vise.

Npr
ploca 20
cpu+hladnjak 12
1 gb ddr2 9
Hard ???
Optika ???
kuciste + napajanje 8-10 u zaisnosti od stanja

monitor 40

tast + mis par evra

Imaj u vidu da je cena hardova jos uvek visoka pa u skladu sa tim...

Ako imas vremena da ga rasturis i da cekas mozes malo bolje proci...

Uvek mozes videti kako se prodaju komponente na nasim domacim oglasima, aukcijama itd.
[ Teratron @ 16.01.2012. 17:25 ] @
Tek tad nece da je proda .Nevolja sa prodajom polovnih racunara je istodobna nevolji prodaje mobilnih telefona .
Brendovi gaze novim modelima svoje stare modele po pitanju brzine i nove tehnologije ,dok je primetno da opada kvalitet i dugotrajnost .Kod procesora i hard diskova je ovo najmanje primetno dok je kod maticnih ploca i grafickih karti bas primetno Naravno ovo vam kao obicnom korisniku jednog racunara nece biti bas vidljivo.Imam poznanike van zemlje, koji maticne ploce menjaju u polugarantnom roku a stare (iako jos imaju garanciju) ili poklanjaju ili ih odlazu u posebne kontejnere .Standard sta dalje reci.
Druga primetna stvar je da oni gotovo uopste i ne gledaju prilikom kupovine ni cenovno srednje modele a kamo li jeftine .Dakle odaberu brend kliknu na socket i gledaju izmedju nekoliko najskupljih modela. Kako bi onda pogresili u izboru ?
Kod nas je situacija takva da se veoma tesko odricemo modela od pre 5 i vise godina ,dok jos imamo ljude koji rade na masinama koje su stare i 10 godina :-( Serviseri po ostavama i prasnjavim tavanima cuvaju i jedinice jer im nekako krivo da ih ispravne odloze na groblja elektronskih delova .Gledajuci globalno mi smo zaista namucen narod :-(