[ Djordje111 @ 15.01.2012. 01:03 ] @
Ovako narode...imam sony 1 i hocu da ga spojim sa monitorom od racunara. Sony output ima 3 cinca RCA bijeli i crveni zvuk i zuti video. Za zvuk mi je lako. Imam zvucnike sa RCA inputom, uguram i cujem zvuk. No problemo. AL me vieo muci.

Vidjeo sam da po zapadu ljudi jednostavno kupe RCA to VGA adapter i uzivaju, ali to u ovom mom gradicu nema na zalost nigdje da se kupi.

Posto koliko sam ja sa slika skontao to je u principu samo dvostrana uticnica gdje s jedne strane ide zuti cinc a sa druge monitor, to bi se pretpostavljam mogao iskemijati lako sam.

E sad...prvo sto mi je palo na pamet je da sa zutog RCA kabla spojim 2 zicice i eksperimentisem iglicu po iglicu na kablu od monitora, al reko ko zna mogu mozda neki spoj napraviti pa monitor pokvariti.

Da li igdje ima ikakva sema, objasnjenje sta koja iglica na kablu od monitora znaci, tj, za koje 2 iglice bih ja trebao spojiti plus i minus sa cinca ?

Ajmo ljudi pomagajte, igra mi se Hogs of war, Mortal kombat, i ostale igrice :)
[ ventura @ 15.01.2012. 01:15 ] @
Nije to baš tako jednostavno, ipak će ti trebati konvertor.
[ Djordje111 @ 15.01.2012. 01:22 ] @
Kazem ti ovdje kod mene ga nema ni za glave.

ja kolko sam vidjeo slike tih konvertera to je samo kabal i sa jedne strane ide jedno sa druge drugo, ne vjerujem da je unutra uopste ikakva elektronika

ili se varam?
[ ventura @ 15.01.2012. 01:30 ] @
Gde kod tebe?

Google mi je izbacio bar 5 rezultata, a prvi je Netiks:
http://www.netiks.rs/vga-to-av...omposite-video-1-x-s-video-osd

Cena: 2561 dinar
[ gilopile @ 15.01.2012. 02:07 ] @
Mozes i preko TV BOX-a. Prikljucis Sony-a u composite in, VGA out - monitor i dugmetom `source` izaberes `composite`.

Imas ih u svakoj prodavnici racunarske opreme.