Ja sam bio u poziciji kao ti kad sam bio 8. razred osnovne. Počeo sam tako što sam jednog letnjeg dana na buvljaku kupio bugarsku lemilicu od 60W za jednu crvenu :-) Učio sam kako se lemi skidajući delove sa štampane ploče koju je komšija TV-mehaničar bacio u đubre. Prvo što sam napravio jeste zujalica za rasterivanje komaraca. Šemu sam našao u Tehničkim novinama iz 79. godine, a koristio sam delove sa one iste pločice. Naravno, nije proradilo iz prve, a tranzistore sam okretao tri puta dok nisam pogodio...To je bilo pre 20 god.
Ako imaš želju, onda ćeš naći način. Treba da ti bude jasno šta želiš. Ako ti je cilj da napraviš pojačalo, onda imaš gotove kit-komplete u Mikroprincu. Doboješ sve samo treba da zalemiš u uključiš.
Ako ti je cilj da naučiš nešto osnovno, onda ovaj forum nije mesto za to. Da bi diskutovao o nečemu, treba ti određeno znanje vezano za temu diskusije. A ti ga imaš malo (da ne kažem ni malo). Da bi stekao znanje treba ti i vreme i novac, i ako nisi spreman da uložiš nećeš ništa ni dobiti.
Odgovor na tvoje pitanje iz teme ove poruke bi bio: tako što pustiš elektroniku u ''svoju dušu''. Ali to se neće dogoditi, sam si lepo rekao:
Citat:
Sagad: Znam ja za knjige,ali nemam ja ni vremena ni para za to,a ni srpski ne znam kako treba,engleski mi u opste trentno nije potreban...ja bih vise voleo da prodiskutujem sa nekim o tome.Hvala u svakom slucaju.