[ mico5 @ 01.02.2012. 08:28 ] @
Interesuje me posao u Njemackoj ali bilo gde u Evropi ako se trazi medicinski tehnicar ja radim svoj posao u Doboju ali primanja su mala sastavljam kraj sa krajem dokle tako ne znam.Volio bih da me uputite na adresu gde bih mogao konkurisati za posao Njemacki malo znam i ucim da jos bolje savladam ali gde se god raspitujem za posao u Njemackoj ili bilo gde drugo u Evropi svi govore da je potrebna moja profesija ali kada pitam za adresu kome da se obratim svi slijezu ramenima niko ne zna.Svi se prave pametni i cude se sto ne trazim vani posao ispade da se ne interesujem ali niko nista ne govori niti pomaze molim za pomoc.
[ delija_sever031 @ 02.02.2012. 16:07 ] @
http://www.elitesecurity.org/t...i-radnici-Austrija-Nemacka-itd
[ alajdin @ 20.05.2012. 11:17 ] @
zdravo,ja sam gluvonem osoba,imam zenu i 1 cerku.zivim u Novom Sadu,zelim da odem iz Srbija u bilo gde nalazi....ali ne znam kako ide na boravak?Ni nemam prijatelji tamo.Stvarno zelim odem bilo gde.imam uskoro 27 godina.pozdrav od alajdin +381628597115 hvala unapred
[ bojanamarko @ 06.04.2013. 12:49 ] @
Moze li mi nmeko reci kolike su mi sanse da se zaposlim u Austriji, imam zavrsenu srednju i visoku Medicinsku skolu smer med.sestra ? Radila bi bilo gde , staracki dom , sta god, planiram da krenem na privatne casove nemackog jezika do b2 nivoa. I da li neko zna sta je potrebno za nostrifikaciju diplome ? I samo jos jedno pitanjce :) da li je bolje da pocnem da radim kao bolnicarka pa onda da nostrifikujem diplomu ili da prvo nostrifikujem diplomu pa da pocnem kao med.sestra.
Hvala puno :)
[ član @ 10.04.2013. 08:00 ] @
Citat:
bojanamarko: Moze li mi nmeko reci kolike su mi sanse da se zaposlim u Austriji, imam zavrsenu srednju i visoku Medicinsku skolu smer med.sestra ? Radila bi bilo gde , staracki dom , sta god, planiram da krenem na privatne casove nemackog jezika do b2 nivoa. I da li neko zna sta je potrebno za nostrifikaciju diplome ? I samo jos jedno pitanjce :) da li je bolje da pocnem da radim kao bolnicarka pa onda da nostrifikujem diplomu ili da prvo nostrifikujem diplomu pa da pocnem kao med.sestra.
Hvala puno :)

uh... mnogo si daleko otišla... prvo nauči nemački kao preduslov svega drugog, a do tada ćeš već saznati i sve ostalo vezano za diplome i šta si već pitala. po mojoj proceni kao nekoga ko duže vreme već uči nemački, mislim da kad krećeš od nule i ozbiljno se posvetiš učenju, nešto što je realno je period od 2 god. učenja u Srbiji do B2 na Göetheu. Kad kažem "ozbiljno" mislim na 2-3 dvočasa nedeljno sa profesorom 1na1, uz ozbiljan svakodnevni rad kod kuće. U školama jezika ti treba 2 godine da stigneš do A2 (2 semestra traje svaki modul), tako da bi u školi do B2 trebalo 4 god. i to je samo da odslušaš kurseva što ne znači i da automatski imaš dovoljno znanje da odeš na Göethe institut i položiš ispit. Bila je već jedna diskusija o tome koliko je vremena potrebno za koji sertifikat, pa pogledaj ovde.
Ako ti je hitno za sertifikat i ako imaš uslova za to, brži način je učenje na intenzivnoim kursu u AT/DE. Na takvim kursevima prolazi se gradivo B2 za 2 semestra... znači za nekih god. dana moguće je stići sa nemačkim do tog nivoa, ali opet je to ista ona priča... nije dovoljno samo odslušati kurs nego ga i položiti, pa uspeh zavisi od toga koliko sama radiš kod kuće.
[ bojanamarko @ 10.04.2013. 12:51 ] @
:) Znam da sam otisla predaleko ali razmisljam bolje da se raspitam sta i kako moze i da li uopste moze nego gubiti i vreme i nvac uceci nemacki i na kraju da ne bude nista od ove price. Ja sam planirala da idem na privatne casove nemackog 2*90min nedeljno. Mislis da imam sanse kad to polozim i zavrsim nostrifikaciju ?
[ član @ 11.04.2013. 10:44 ] @
nemam pojma šta da ti kažem... ja sam skroz iz neke druge priče, nemam veze sa medicinom pa ne znam kako ide za medicinsko osoblje sa diplomama, vizama i sl.
ako bi imala EU pasoš, verujem da bi uz znanje namčkog uspela da nađeš posao, ako imaš naš, stvarno ne znam šta da ti kažem.
imaš puno o tome ovde pisano na forumu... pročitaj onu temu o RWR, tu mislim da su pisali ljudi kako ide za medicinsko osoblje u Austriji.
[ bojanamarko @ 11.04.2013. 11:06 ] @
Ok, hvala ti jos jednom na izdvojenom vremenu i pomoci :)
[ Lavlja_Jazbina @ 05.11.2013. 16:36 ] @
Citat:
Lista poslova u Nemačkoj na koje kandidati izvan zemalja EU mogu da se prijave:

- mehatroničar
- tehnički asistent (mehatronika)
- mašinski tehničar (mehatronika)
- inženjer mehatronike
- elektroničar automatizovane tehnologije
- industrijski tehnolog automatizovane tehnologije
- elektroničar
- elektroničar automatizovane tehnologije za industriju
- robotičari
- robotičari – autonomni sistemi
- tehnolog automatizovane industrije
- inženjer automatizovane industrije
- električar
- električar na gradnji
- tehničar za rasvetu
- tehničar za električna postrojenja
- elektroinstalater
- vodoinstalater
- vodoinstalater za izolaciju
- monter gromobrana
- tehničar za grejanje
- tehničar za rashladne sisteme
- inženjer za rashladne tehnologije
- radnici bez kvalifikacije za vodovod
- mašinovođa
- nadzor infrastrukture na železnicama
- održavanje infrastrukture na željeznicama
- medicinska sestra
- medicinska sestra na pedijatriji
- noćna sestra
- medicinska sestra na intenzivnoj nezi
- medicinska sestra na hirurgiji
- medicinska sestra u ambulanti
- anesteziolog
- asistent anesteziologa
- negovatelj starijih osoba
- negovatelj bolesne dece
- specijalisti za kliničku gerijatriju
- specijalisti za onkologiju
- specijalisti za endoskopiju
- specijalisti za nefrologiju
- specijalisti za rehabilitaciju
- hirurški tehničar
- asistent za hirurgiju

Na osnovu odredbi o “plavoj EU karti” Nemačka je već ranija otvorila vrata za ljude univerzitetskog obrazovanja iz zemalja izvan EU. Prema navodima Instituta nemačke privrede, oko 120.000 visokokvalifikovanih nedostaje samo u oblasti matematike, informatike, prirodnih nauka i tehnike.
[ marko881 @ 16.03.2014. 09:50 ] @
Za sve one, koji tražite neki posao u Nemačkoj, specialni portal za vas jest http://najzaposlitev.si/, pretražite portal, jer svi koji su tamo tražili, tako čujem, pronašli so nešto i sada u ovo vreme, kada nema puno posla. I javite, kako vam je uspjelo!
[ Vojin Jovanovic @ 02.04.2014. 10:09 ] @
evo za IT profesiju
http://career.groupon.de/jobs/

mada OSNOV je da znate Nemacki

[ Chobicus @ 03.04.2014. 17:27 ] @
Citat:
Vojin Jovanovic: evo za IT profesiju
http://career.groupon.de/jobs/

mada OSNOV je da znate Nemacki


Engleski jezik je dovoljan za neke od ovih pozicija.